Νέα μέτρα: Τι ισχύει με τις κοινωνικές συναθροίσεις – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Οδηγίες σχετικά με τις κοινωνικές συναθροίσεις εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ από την Κυριακή (10/01).

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα διεξάγεται η εκπαίδευση βάση των νέων μέτρων – Τι ισχύει με τα φροντιστήρια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μετακινήσεις – Πότε να στείλετε μήνυμα στο 8998

Ποιες επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά – Πως θα λειτουργούν οι ανοιχτές

Συγκεκριμένα, οι κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες απαγορεύονται, πλην των μόνιμα διαμενόντων σε αυτές. Νοείται ότι απαγορεύεται η πραγματοποίηση γεύματος/δείπνου σε οικίες για γάμους και βαφτίσεις. Παράλληλα, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες για σκοπούς: φύλαξης ανηλίκων και ατόμων με αναπηρία για τη χρονική περίοδο/διάρκεια όπου η φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων είναι απαραίτητη στον χώρο εργασίας τους (π.χ. βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, κηδεμόνας, φροντιστές, κτλ). υποβοήθησης προσώπων που αδυνατούν να αυτό-εξυπηρετηθούν (χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, φροντίδα ατόμων, προμήθεια τροφίμων, κοκ).

Νοείται ότι τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και να παραμένουν μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη φροντίδα του ατόμου, ώστε να μην το εκθέτουν σε κίνδυνο.

Επιτρέπεται επίσης η εργασία από επαγγελματίες, όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, οικιακοί βοηθοί, κηπουροί, ελαιοχρωματιστές, κοκ, καθώς και επαγγελματές υγείας (φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινοτικοί νοσηλευτές, κοκ), μόνο για το εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση της εργασίας τους.

Τέλος, απαγορεύεται η πρόσβαση και οι κοινωνικές συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συναθροίσεων, και συγκεκριμένα σε πλατείες, πάρκα, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, παραλίες, πεζόδρομους, κτλ. Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες αποκλειστικά για σκοπούς φυσικής άσκησης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.