Επιχείρηση φίμωσης από την Κυβέρνηση Ερντογάν εναντίον Τουρκοκύπριας δημοσιογράφου

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Γενικής Εισαγγελίας Άγκυρας κατέθεσε μήνυση εναντίον της Τουρκοκύπριας δημοσιογράφου, Αϊσμεντέν Ακίν.

Η καλή συνάδελφος και ανταποκρίτρια του Άστρα μηνύεται από το ΥΠΕΞ Τουρκίας με την κατηγορίας προσβολής του τουρκικού κράτους.

Είναι η δεύτερη νομική υπόθεση από θεσμούς της Τουρκίας εναντίον Τ/κ δημοσιογράφων. Η πρώτη ήταν πριν ένα περίπου μήνα εναντίον του Σενέρ Λεβέντ για δύο άρθρα του και το σκίτσο με το αρχαίο ελληνικό άγαλμα να ουρεί στο κεφάλι του Τούρκου Προέδρου.

Η κατηγορία κοινοποιήθηκε στην Ακίν στις 22 Ιανουαρίου, την περασμένη Παρασκευή, ανήμερα της επετείου των 3 ετών από τις επιθέσεις ακραίων φανατικών στα γραφεία της τότε «Αφρίκα». Την μήνυση εναντίον της Αϊσεμντέν Ακίν είχε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Αβρούπα» προχθές Σάββατο, παραπέμποντας σε ανάρτηση της ίδιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η δημοσιογράφος και πρώην αρθρογράφος στη Γενί Ντουζέν κι αλλού, έγραψε ότι ανοίχθηκε υπόθεση εναντίον της «με την αιτιολογία ότι οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στόχευαν και υποκινούσαν τον κόσμο να προσβάλουν το τουρκικό κράτος και τους εκπροσώπους του».

Σημειώνοντας ότι «απαιτείται η τιμωρία της σύμφωνα με άρθρα του 5237 Τουρκικού Ποινικού Κώδικα Νόμου», η Ακίν σχολίασε στην ανάρτησή της ότι «είναι αντιληπτό ότι δεν έμεινε δημοσιογράφος στην Τουρκία, που δεν τον κάλεσαν για ανάκριση. Τώρα ήλθε και η σειρά μας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.