Νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου

Η Αννίτα Δημητρίου εξελέγη Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατά τη σημερινή έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπή, Ξένια Κωνσταντίνου, στην έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική συνέλευση ψήφισαν 20.734 μέλη, ποσοστό 40,9% των μελών του ΔΗΣΥ.

Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 20.652, άκυρα 53, λευκά 29.

Η Αννίτα Δημητρίου έλαβε 14.287 ψήφους και ποσοστό 69,18%. Ο Δημήτρης Δημητρίου έλαβε 6.365 ψήφους και ποσοστό 30,82%.

Image

Μήνυμα ενότητας για έναν ενωμένο και ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό, έστειλε στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκλογή της η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, έχοντας δίπλα της τον απερχόμενο Πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ανθυποψήφιό της, Δημήτρη Δημητρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πινδάρου.

Η κ. Δημητρίου είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Δημητρίου λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έκτακτης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης, που την ανέδειξε νικήτρια με ποσοστό 69,15%.

«Εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενωμένος κι ισχυρός», υποστήριξε η κ. Δημητρίου. «Μαζί θα πορευτούμε στη συνέχεια, ενωμένοι, ισχυροί, πρωταγωνιστές, στα πολιτικά δρώμενα». Ευχαρίστησε από την καρδιά της «τον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ που από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκε κι έκανε σήμερα πράξη την ενότητα. Είμαστε όλες κι όλοι μαζί, με αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, το όραμα για το αύριο κι έτσι θα προχωρήσουμε».

Η προσέλευση ήταν αθρόα και δόθηκε ισχυρό μήνυμα ότι έτσι θα πορευτούν και στη συνέχεια, πρόσθεσε. «Σε αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει. Θέλουμε τα ιστορικά μας στελέχη, θέλουμε την ηγεσία μας, θέλουμε τα οργανωμένα σύνολα, θέλουμε τη νεολαία μας, θέλουμε τον καθένα και την κάθεμια από εσάς».

Απόψε, δήλωσε, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μόνος νικητής είναι ο ΔΗΣΥ «και προχωράμε για ενότητα, για ισχυροποίησης της περήφανής μας παράταξης».

Ευχαρίστησε «από καρδιάς» τον Δημήτρη Δημητρίου, λέγοντας ότι έδωσαν αυτή τη μάχη με πολιτισμό, με συναδελφικότητα κι έτσι θα προχωρήσουν. Ευχαρίστησε και τον Αβέρωφ Νεοφυτου «μέσα από την καρδιά μου κι εσάς προσωπικά, που από την πρώτη στιγμή συστρατευτήκατε στο κάλεσμα ενότητας». Ευχαρίστησε επίσης τους υπόλοιπους αξιωματούχους του κόμματος, τους Βουλευτές και όσους στήριξαν την προσπάθεια «ανανέωσης και εκσυγχρονισμού».

Ανέφερε ότι θα προμαντεύσουν τις αρχές και τις αξίες του κόμματος και θα μετουσιώσουν σε πράξη το όραμα για να παραμείνει ο ΔΗΣΥ ενωμένος κι ισχυρός, πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα.

«Τώρα χρειάζεται μόνο σκληρή δουλειά, να κάνουμε πραγματικά την ενότητα πράξη κι έτσι με το όραμά μας να διασφαλίσουμε το αύριο», κατέληξε, λέγοντας ότι «ένα είναι το μήνυμα, είμαστε εδώ ενωμένοι κι ισχυροί για το αύριο. Μόνο ευθύνη κι αγάπη για το κόμμα και τον τόπο μας».

Δεδομένη η ενότητα, είπε ο Δημήτρης Δημητρίου

Η ενότητα είναι δεδομένη, ο ΔΗΣΥ βγαίνει πιο δυνατός από αυτή τη διαδικασία, υποστήριξε λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Δημητρίου, πλαισιωμένος από τη σύζυγο, την οικογένεια και υποστηρικτές του, που τον χειροκροτούσαν.

Διαβεβαίωσε, είπε, την Αννίτα Δημητρίου, ότι θα είναι δίπλα της για να κάνουν τον ΔΗΣΥ κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου. Όταν μπήκε σε αυτή τη μάχη, είπε, πρόταξε τρία στοιχεία: ανανέωση, ενότητα, πολιτικό εκσυγχρονισμό του ΔΗΣΥ. «Η ανανέωση επιτεύχθηκε και επιτρέψτε μου να πω ότι η υποψηφιότητά μου ήταν ο καταλύτης σε αυτή την εξέλιξη».

Η ενότητα είναι δεδομένη, δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ βγαίνει πιο δυνατός απ’ αυτή τη διαδικασία καθώς τόσο η Αννίτα Δημητρίου όσο και ο ίδιος έκαναν μια πολιτισμένη καμπάνια που ένωσε το κόμμα, αποφόρτισε εντάσεις και έκαναν το πρώτο βήμα για να κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες.

Απομένει, συνέχισε, το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του ΔΗΣΥ, τόσο στη λειτουργία, όσο και στον πολιτικό λόγο, που θεωρεί αναγκαίο για να γίνει ο ΔΗΣΥ ξανά μεγάλος και δυνατός. Για τον σκοπό αυτό, είπε, θα συνεχίσει να εργάζεται στο πλευρό της νέας Προέδρου, με σεβασμό στη βάση της παράταξης και οδηγό τις αρχές και τις αξίες που τη συγκροτούν.

Με την εκλογή της νέας Προέδρου, δήλωσε ο κ. Δημητρίου, ανοίγει μια νέα εποχή στην ιστορία του ΔΗΣΥ και στο χέρι τους είναι να είναι γεμάτη επιτυχίες για τον ΔΗΣΥ, αλλά πάνω απ’ όλα επωφελής για την πατρίδα μας. «Η προσπάθεια όλων μας θα είναι κοινή και σε ό,τι με αφορά υπόσχομαι ότι στον αγώνα για έναν δυνατό και περήφανο ΔΗΣΥ θα είμαι στην πρώτη γραμμή».

Ευχαρίστησέ όσους τον ψήφισαν σήμερα, αλλά και όσους τον στήριξαν όταν τα προγνωστικά δεν ήταν με το μέρος του, τους φίλους και εθελοντές της εκστρατείας του. Ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου για όσα προσέφερε στην παράταξη, τη στήριξη στο πρόσωπό του και είπε πως οι όποιες διαφωνίες προέκυψαν δεν μειώνουν σε τίποτα τον σεβασμό του σε εκείνον και «σε ό,τι με αφορά ανήκουν στο παρελθόν».

Ευχαρίστησε και την οικογένειά του, λέγοντας πως η αγάπη τους είναι λόγος γι’ αυτόν να προσπαθεί περισσότερο.

Συγχαρητήρια από τον Αβέρωφ Νεοφύτου

Τις 20 και πλέον χιλιάδες που σε μια άψογη διαδικασία, σε μια ακόμα γιορτή της Δημοκρατίας, προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν για τη νέα ηγεσία, ευχαρίστησε ο απερχόμενος Πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου συγχαίροντας την Αννίτα Δημητρίου, αλλά και τον Δημήτρη Δημητρίου για τον αγώνα που έκανε.

Απόψε στέλνετε ένα μήνυμα, υποστήριξε, «βαθιές οι ρίζες αυτής της ιστορικής παράταξης για όσους νόμισαν ότι μπορούν να σπάσουν τη συνοχή ή να παίξουν με τις κληριδικές αρχές κι αξίες της». Απευθυνόμενος στην κ. Δημητρίου ο κ. Νεοφύτου είπε, «δεν χρειάζεσαι ούτε τις συμβουλές ούτε την καθοδήγησή μας. Να θεωρείς δεδομένη τη στήριξή μας. Για το καλό του τόπου μας, για το καλό της παράταξής μας».

Ο ΠτΔ συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Συγχαρητήρια στη νέα Πρόεδρο του ΔΗΣΥ έδωσε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τηλεφώνησε και συνεχάρη την Αννίτα Δημητρίου το βράδυ του Σαββάτου, αφού έγινε γνωστό ότι κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ.

Στο 41% έφτασε η συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ που είχαν δικαίωμα ψήφου στην έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, από τους 50.668 ψήφισαν οι 20.708 στις 79 κάλπες που είχαν στηθεί στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Στην επαρχία Λευκωσίας ψήφισαν 7.578 ή ποσοστό 42%, στην επαρχία Λεμεσού 4.532 ή ποσοστό 39%, στην επαρχία Λάρνακας 3.092 ή ποσοστό 47%, στην επαρχία Αμμοχώστου ψήφισαν 3.000 μέλη ή ποσοστό 45%, στην επαρχία Πάφου 2.305 ή το 39% και στο εξωτερικό 201 ή ποσοστό 10%.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy