Νέα Πρόεδρος της ΚΣΣΕ η Ελβετίδα βουλευτής Liliane Maury-Pasquier

Κατά την σημερινή, πρώτη, μέρα των εργασιών του Τρίτου Μέρους της Συνόδου 2018 της Kοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΚΣΕ), η Ελβετίδα βουλευτής Liliane Maury-Pasquier, μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, εξελέγη άνευ ανθυποψηφίου νέα Πρόεδρος της ΚΣΣΕ.

Παίρνοντας τον λόγο, μετά την εκλογή της κ. Maury-Pasquier, η Προεδρεύουσα της Ομάδας του ΕΛΚ, Στέλλα Κυριακίδου, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο, Ιταλό βουλευτή Michele Nicoletti, για τη σημαντική συμβολή του στην επαναφορά της αξιοπιστίας και της ηρεμίας στη Συνέλευση, αλλά και στον αγώνα κατά την διαφθοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ. Κυριακίδου συνεχάρη, εκ μέρους της Πολιτικής της Ομάδας, τη νέα Πρόεδρο της ΚΣΣΕ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κ. Maury-Pasquier, η οποία πραγματικά πιστεύει και εργάζεται ακούραστα για την προώθηση και προάσπιση των αρχών και αξίων της ΚΣΣΕ, θα συνεχίσει δυναμικά το έργο του προκατόχου της.

«Εργαστήκαμε μαζί κ. Πρόεδρε, σε διάφορα επίπεδα και για πληθώρα θεμάτων στη Συνέλευση και, γνωρίζοντας προσωπικά το έργο σας, πιστεύω ακράδαντα πως με τις αρχές που πρεσβεύετε θα πάρετε τη Συνέλευση ακόμη πιο μπροστά», ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Η κ. Maury-Pasquier ευχαρίστησε θερμά την κ. Κυριακίδου, τόσο για την πολύ ουσιαστική συνεισφορά της στην προώθηση των στόχων της ΚΣΣΕ, στη διάρκεια της θητείας της ως Προέδρου της Συνέλευσης, όσο και για την πολύτιμη και πολύ εποικοδομητική μεταξύ τους συνεργασία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, καθότι εδράζεται σε κοινές αρχές, αξίες και στόχους.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.