Νέα προκλητική ενέργεια από το ψευδοκράτος-Επιβάλλεται αντίδραση και άμεσα

Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, αντί να ενοχλούνται από τη διχοτόμηση, ενοχλούνται από το ΑΚΕΛ

Σε μια νέα προκλητική ενέργεια το ψευδοκράτος παραχώρησε στον κατοχικό στρατό μια τεράστια έκταση στο ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα με τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για βακούφικα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei



Όπως καταγγέλλει το ΑΚΕΛ, Τουρκία και τουρκοκυπριακή ηγεσία μεθοδεύουν καθημερινά με νέα κατοχικά τετελεσμένα την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

«Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να αναχαιτιστεί και να ακυρωθεί», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ τονίζοντας πως γι’ αυτό το λόγο το ΑΚΕΛ υποδείκνυε και υποδεικνύει ότι η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, με λύση στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, είναι αυτή που μπορεί να σώσει το Βαρώσι και όλη την Κύπρο. «Είναι για αυτό που ζητούμε επικέντρωση στο στόχο επανέναρξης των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017. Το ερώτημα είναι γιατί αντιδρούν σε αυτές τις αναφορές το Προεδρικό και η Πινδάρου. Η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ, αντί να ενοχλούνται από τη διχοτόμηση, ενοχλούνται από το ΑΚΕΛ», επισημαίνει ο Γ. Κουκουμάς. «Μπορεί να αποφάσισαν να υψώσουν τα χέρια μπροστά στους τουρκικούς σχεδιασμούς. Το ΑΚΕΛ, όμως, με δράση και προτάσεις, ζητά εδώ και χρόνια αποτελεσματικές ενέργειες για να αναχαιτίσουμε τη διχοτόμηση, το νέο εποικισμό, τα νέα κατοχικά τετελεσμένα. Να σώσουμε το μέλλον του τόπου και του λαού μας», τονίζει.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει απόλυτα καμία εξέλιξη στον ορίζοντα για το Κυπριακό. Το μόνο που υπάρχει είναι η επίσκεψη την ερχόμενη βδομάδα του Βρετανού διπλωμάτη Ajay Sharma, ο οποίος θα βολιδοσκοπήσει τις δύο πλευρές  για τη δυνατότητα διορισμού ειδικού αντιπροσώπου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κ. Σιάρμα δεν θα επιχειρήσει ξανά να περάσει τις φαεινές ιδέες για δύο κυριαρχίες στο εσωτερικό και μια διεθνή ώστε να «τετραγωνιστεί ο κύκλος» και να βρεθεί μέση λύση στις εκατέρωθεν θέσεις και με την επιμονή του αγγλικού Φόρεϊν Όφις ότι η ΔΔΟ είναι ευρεία έννοια που χωρεί κι αυτό…

Νέα καταγγελία της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβ. Εκπροσώπου, θα αποστείλει επιστολή προς τον ΓΓ των ΗΕ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων των μελών της ΕΕ, για να καταγγείλει τη νέα παράνομη και προκλητική ενέργεια από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος.

Επίσης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει εκτενώς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, κατά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις Βρυξέλλες, για όλες τις εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό, και συγκεκριμένα για τα όσα διημείφθησαν κατά την άτυπη τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στη Νέα Υόρκη, και την καθυστέρηση που παρατηρείται στον διορισμό ειδικού απεσταλμένου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.