Νέα πρόταση ΟΚΥπΥ για τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων

Η βελτιωμένη πρόταση θα δοθεί σήμερα στις συντεχνίες και στον Υπ. Υγείας

 

Βελτιωμένη θα είναι η πρόταση για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους στον ΟΚΥπΥ, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον Οργανισμό, δήλωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος ευχήθηκε να είναι μια πολύ καλή πρόταση, ώστε να τη δεχτούν οι συντεχνίες των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι μετά από την παγκύπρια δίωρη στάση εργασίας στα νοσηλευτήρια την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΚΥπΥ θα καταθέσει σήμερα τη νέα πρόταση για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζομένους, οι οποίοι προσλήφθηκαν από το 2019 με προσωπικά συμβόλαια.

Σε δηλώσεις του μετά από την τελετή παραλαβής ιατρικού εξοπλισμού από το σύνδεσμο Cans for Kids στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πρόταση θα δοθεί σήμερα στον ίδιο και ακολούθως θα παραδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

«Αρχική συμφωνία ήταν να παραλάβω εγώ την πρόταση την Τρίτη και την ίδια μέρα να τη δώσω στις συντεχνίες. Απλώς σήμερα αποφασίσαμε να δοθεί αμέσως η πρόταση σε εμένα, η πρόταση να δοθεί από εμένα κατευθείαν στις συντεχνίες και την ίδια στιγμή να γίνει μια μικρή παρουσίαση από τον ΟΚΥπΥ στα γραφεία του, για να τους εξηγήσουν ακριβώς τι έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες προτάσεις που συζητιούνταν, ώστε να ξεκινήσουν εντατικά οι διαπραγματεύσεις», είπε συγκεκριμένα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι σε περίπτωση που υπάρχει περιθώριο για εμπλοκή του Υπουργείου Υγείας σίγουρα θα το κάνει, ώστε να αποτρέψει τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις.

Σε καλό δρόμο και οι συζητήσεις ΟΑΥ με φαρμακοποιούς

Σε σχέση με το ανοικτό μέτωπο μεταξύ ΟΑΥ και φαρμακοποιών για τις οικονομικές διαφορές που έχουν, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την Παρασκευή έγιναν αρκετές συζητήσεις επί των διαφορών ΟΑΥ και φαρμακοποιών, για να σημειώσει πως οι συζητήσεις βρίσκονται «σε καλό δρόμο».

«Θα μιλήσω τις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο του ΟΑΥ, με την ελπίδα να δοθεί μια ικανοποιητική πρόταση, ώστε να μην έχουμε οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς», πρόσθεσε.

Κληθείς να αναφερθεί στην κατάσταση υγείας του νεαρού Τουρκοκύπριου, ο οποίος διακομίστηκε στις ελεύθερες περιοχές έπειτα από σοβαρό τροχαίο χθες στα κατεχόμενα και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «η κατάστασή του είναι σταθερή αλλά κρίσιμη».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.