Νέα σύσκεψη της διυπουργικής Επιτροπής για τον Κορωνοϊό – Επικοινώνησε με Ακιντζί ο ΠτΔ

Νέα σύσκεψη της διυπουργικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συγκάλεσε για τις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Την ίδια ώρα ανκοίνωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΤΚ ηγέτη κ. Ακκιντζί όπου και συζήτησαν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού και στην Κύπρο. «Συμφωνήσαμε να ενισχυθεί περαιτέρω η αλληλοενημέρωση μέσω της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία».


Διαβάστε επίσης: 

Παρέμβαση Αναστασιάδη – Δεν θα κλείσουν οι υπεραγορές – Πρόκειται για ψιθυρολογία

Οδηγίες του Υπ. Υγείας για τις ευπαθείς ομάδες

Ακόμα 3 κρούσματα στα κατεχόμενα – Στα 5 συνολικά

Στο μεταξύ, απόψε στις 20:30 Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο λαό με διάγγελμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Νίκος Αναστασιάδης θα καλέσει τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις μετακινήσεις τους και ταυτόχρονα θα ζητήσει από τους εργοδότες, ανακοινώνοντας και μέτρα στήριξης των εταιρειών, να παρέχουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις προς τους εργοδοτούμενούς τους.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με τα όσα είχαν συζητηθεί χθες κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη για συμμόρφωση όλων στις απαγορεύσεις που έχουν ήδη επιβληθεί υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Προς τον σκοπό αυτό θα ανακοινώσει τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά μέτρα.

Με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φθάνει τα 10 (συν πεντε κρούσματα στα κατεχόμενα) και τα τέσσερα από τα δέκα κρούσματα να έχουν ως πηγή μετάδοσης του κορωνοϊού την Αγγλία, η Κυβέρνηση προχωρεί στη λήψη δραστικών μέτρων και ήδη από χθες βράδυ ανακοινώθηκε επίσημα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία δύο της επικινδυνότητας και όσοι φθάνουν στην Κύπρο από τη χώρα αυτή θα πρέπει να περιορίζονται για 14 ημέρες.

Στη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε αρκετά έντονα το πρόβλημα που φαίνεται να προκύπτει με την «εισαγωγή» κρουσμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και το γεγονός ότι σε ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα της επιδημίας στην Κύπρο, το οποίο θα συνεπάγεται δραματική αύξηση των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού, ενδεχομένως να αποδειχθούν ανεπαρκείς οι υποδομές που διαθέτει το νησί για την κατάλληλη αντιμετώπισή τους. Στη συζήτησε τέθηκε και η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα σε σχέση με τους περιορισμούς αφού θεωρείται ότι το πρόβλημα βρίσκεται ακόμα υπό έλεγχο από τις Ελληνικές Αρχές.

Αναστέλλεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου η λειτουργία όλων των σχολείων παγκυπρίως, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για πρόληψη και αποτροπή μετάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19.

`Οπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναστέλλεται επίσης η λειτουργία και όλων των άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, απογευματινών και βραδινών, των Ειδικών Σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, όπως και των φροντιστηρίων, παγκυπρίως, από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Για αχρείαστο πανικό στο κοινό κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με αφορμή ψιθυρολογία για το περιεχόμενο του επικείμενου διαγγέλματός του στον λαό.

Σε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ, ο Πρόεδρος γράφει συγκεκριμένα: “Έλαβα γνώση μίας έντονης ψιθυρολογίας πως στα μέτρα που προτίθεμαι να ανακοινώσω περιλαμβάνεται δήθεν το κλείσιμο υπεραγορών, καταστημάτων ή άλλης μορφής επιχειρήσεων. Ουδέν αναληθέστερο. Συνεπώς αχρείαστος είναι ο πανικός που προκαλείται”.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.