Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους τους εκκλησίας

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στους κόλπους τους εκκλησίας είδε πρόσφατα το φως την δημοσιότητας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με χθεσινό (28/02) δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, 27χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία την συστηματική του παρενόχληση από μοναχό, από την ηλικία των 12 ετών και σχεδόν για 10 συνεχόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, πρόκειται για Κύπριο μοναχό, που ζει σε μοναστήρι στην Ελλάδα, και ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο κατά διαστήματα, εδώ και πολλά χρόνια, και εξομολογεί μικρούς και μεγάλους κατ’ οίκον.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο μοναχός είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και τον αδερφό του καταγγέλλοντα όταν επίσης ήταν ανήλικος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου επιβεβαίωσε τη σχετική καταγγελία και ανέφερε πως διεξάγονται έρευνες και λαμβάνονται καταθέσεις. Με την ολοκλήρωση των ερευνών η υπόθεση θα καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου ή θα οδηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha ο δικηγόρος του 27χρονου, Μιχάλης Παρασκευά ανέφερε ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν στο σπίτι του ανήλικου τότε παιδιού στην Κύπρο και τόνισε ότι ο μοναχός ήταν άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος. Ανέφερε μάλιστα ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν όχι μόνον εναντίον του 27χρονου, αλλά και εναντίον του επίσης ανήλικου τότε αδερφού του.

Ο κ. Παρασκευά ανέφερε πως ο 27χρονος στο παρελθόν επιχείρησε να μιλήσει στους γονείς του, οι οποίοι όμως απέρριψαν τους ισχυρισμούς του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο πλέον οι γονείς στέκονται στο πλευρό του παιδιού τους και το στηρίζουν.

Σχολιάζοντας ευρύτερα την εφαρμογή του θεσμού της εξομολόγησης στα σχολεία, ο δικηγόρος κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το θέμα, αφού, όπως είπε, δεν μπορεί ένας ενήλικας να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με ένα παιδί χωρίς να έχει πρόσβαση κανένας άλλος. «Τι αμαρτίες μπορεί να έχει ένα παιδάκι 9, 10 ή 12 χρόνων», διερωτήθηκε ο κ. Παρασκευά, τονίζοντας πως η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα παιδιά μέσα στα σχολεία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.