Νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία πτήση του Κόμπι Μπράιαντ – Ο πιλότος του ελικοπτέρου είχε παραβεί κανόνες πτήσης το 2015

Αποκαλύψεις για το ιστορικό του Άρτα Ζομπαγιάν που πιλόταρε στην μοιραία πτήση προς τον θάνατο

Ο Άρα Ζομπαγιάν, ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στη Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, σκοτώνοντας τον θρύλο του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και επτά ακόμη ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, είχε παραβεί τους κανόνες πτήσης που σχετίζονταν με τις καιρικές συνθήκες σε μία πτήση το 2015, σύμφωνα με τα αρχεία της Federal Aviation Administration.

Την αποκάλυψη έκαναν οι Los Angeles Times και επιβεβαιώνει το CNN που παρέλαβε τα σχετικά έγγραφα. Ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της τραγωδίας, το ιστορικού του πιλότου δείχνει πως είχε πετάξει παράνομα το 2015, με μειωμένη ορατότητα, ενώ είχε κατηγορηθεί ότι διέσχισε έναν γεμάτο εναέριο χώρο κοντά στο Λος Άντζελες στις 11 Μαϊου την ίδια χρονιά, παρά την απαγόρευση από τον ελεγκτή της εναέριας κυκλοφορίας.

Τα αρχεία αναφέρουν ότι ο Ζομπαγιάν αναγνώρισε το λάθος του, «ανέλαβε την ευθύνη για την απόφασή του και ήταν πρόθυμος να προβεί σε οποιαδήποτε άλλα απαραίτητα βήματα προς συμμόρφωση».

Στην μοιραία πτήση, το ελικόπτερο είχε λειτουργήσει σύμφωνα με τους «ειδικούς κανόνες για την οπτική πτήση (SVFR)», όπως ανέφερε μια συνομιλία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας με τον πιλότο, που καταγράφηκε από την ιστοσελίδα LiveATC.net.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.