Νέες αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα – Για πρόβλημα ρευστότητας κάνουν λόγο οι πρατηριούχοι

Νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων παρατηρούνται από σήμερα το πρωί.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση ο Εκπρόσωπος Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μια εταιρεία επέβαλε σήμερα το πρωί αύξηση στην τιμή βενζίνης 95 οκτανίων κατά 4 σεντ και στην τιμή της βενζίνης 98 οκτανίων 7-8 σεντ.

Με τις νέες αυξήσεις, ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, πλέον η βενζίνη 95 οκτανίων πωλείται προς 1,73 το λίτρο και η βενζίνη 98 οκτανίων προς 1,80 το λίτρο, ενώ χτες ο μέσος όρος στην τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν στο 1.82.

Ο κ. Χριστοδούλου προέβλεψε, μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ότι σε μια με δύο βδομάδες θα είμαστε στα δύο ευρώ το λίτρο τόσο στην τιμή της βενζίνης, όσο και στην τιμή του πετρελαίου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου των πρατηριούχων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακόμα να επιστρέψει στους πρατηριούχους τα χρήματα που κατέβαλαν οι ίδιοι ως φορολογία προτού η κυβέρνηση αποφασίσει να μειώσει το φόρο κατανάλωσης.

Όπως επεξήγησε, κάθε πρατήριο έχει να παίρνει 8-10 χιλιάδες ευρώ, ρευστότητα που χρειάζονται, αφού, όπως είπε, προπληρώνουν αγορά καυσίμων.

Υποστήριξε ότι σήμερα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και πολλά είναι τα πρατήρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy