Νέες δράσεις ανακύκλωσης από τους Δήμους Λάρνακας και Δερύνειας

Νέες δράσεις ανακύκλωσης ανακοίνωσαν οι Δήμοι Λάρνακας και Δερύνειας.

Ο Δήμος Λάρνακας εξήγγειλε ότι σύντομα θα αρχίσει συνεργασία με την εταιρεία PCC CyPellets Recycling Ltd του Ομίλου Πουλλαΐδη.

Η εν λόγω εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο ανακύκλωσης και επεξεργασίας απόβλητων πολυαιθυλενίου από οικίες, εμπορικές βιομηχανικές πηγές και παραγωγής ανακυκλωμένων σφαιριδίων υψηλής ποιότητας, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη σε μια ποικιλία πλαστικών προϊόντων.

Ως εκ τούτου, στο Προσωρινό Πράσινο Σημείο θα τοποθετηθεί ειδικός κάδος για συλλογή των πλαστικών πωμάτων συσκευασιών, τα οποία στη συνέχεια θα παραλαμβάνει η εταιρεία PCC CyPellets Recycling Ltd για επεξεργασία. Τα καθαρά έσοδα από τη διαδικασία αυτή θα δίνονται από την εταιρεία ως χορηγία στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λαρνακας.

Ο Δήμος Δερύνειας ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τη WEEE CYPRUS συνεχίζουν την εκστρατεία συλλογής αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από τη 19η Μαρτίου μέχρι την 1η Απριλίου 2021 μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.

Eιδικό κοντέινερ βρίσκεται στο χώρο της αποθήκης του δήμου στην οδό Σπύρου Κυπριανού 36, όπου οι δημότες μπορούν να μεταφέρουν τις παλιές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές τους συσκευές.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.