Νέες φωτογραφίες του Γκουαϊδό με μέλη καρτέλ ναρκωτικών παρουσίασε ο ΓΕ της ΒενεζουέλαςΦωτογραφίες που δείχνουν τον Χουάν Γκουαϊδό με μέλη της συμμορίας ναρκωτικών από την Κολομβία, «Λας Ραστρόχος», παρουσίασε ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Ουίλιαμ, επέδειξε νέες φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, μαζί με μέλη του κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών, Λος Ραστρόχος, προσθέτοντας ότι εκείνα δολοφονούσαν μάρτυρες του περάσματος του Γκουαϊδό από τα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «El Pais» και στις οποίες φαινόταν ο Γκουαϊδό με ηγέτες της συμμορίας, οδήγησαν το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Βενεζουέλας να αρχίσει σχετική έρευνα στις 13 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, θεωρείται ότι τα μέλη των Λος Ραστρόχος βοήθησαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης να διασχίσει τα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας, παρά την απαγόρευση εισόδου που έχει επιβληθεί από το Καράκας.

«Ο άνδρας στη φωτογραφία είναι ένας Κολομβιανός πολίτης, επίσης γνωστός ως Menor. Οι συνεργάτες του από το καρτέλ ναρκωτικών του Λος Ραστρόχος προσπάθησαν να τον βρουν για να τον σκοτώσουν, αλλά απέτυχαν και δολοφόνησαν τους γονείς και τους συγγενείς του, συνολικά τέσσερις ανθρώπους. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν για να τον να κάνουν να σιωπήσει σχετικά με τις συνδέσεις του Γκουαϊδό με τους Λος Ραστρόχος» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας σε μια συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, έδειξε φωτογραφίες του Γκουαϊδό με ηγετικό στέλεχος της συμμορίας που θεωρείται ότι είναι υπεύθυνο για απαγωγές στην Πολιτεία Ταχίρα της Βενεζουέλας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Blu» ότι έχει βγάλει φωτογραφίες με πολλούς ανθρώπους στο πλαίσιο φιλανθρωπικής συναυλίας στην πόλη Κουκούτα της Κολομβίας και δεν γνώριζε αν εκείνοι είχαν διασυνδέσεις με τους Λας Ραστρόχος.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, η Βενεζουέλα πλήττεται από πολιτική κρίση, όταν ο Χουάν Γκουαϊδό, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος, σε μια απόπειρα ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Ο Μαδούρο έχει κατηγορήσει τον Γκουαϊδό ότι είναι μαριονέτα των ΗΠΑ, που συνεργάζεται με την Ουάσινγκτον για την ενορχήστρωση πραξικοπήματος έτσι ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορέσουν να ελέγξουν τον φυσικό πλούτο της Βενεζουέλας.

Η Κολομβία, τέλος, έχει παράσχει σημαντική υποστήριξη στον Γκουαϊδό από τότε που ξέσπασε η πολιτική κρίση.