Νέες μηχανές αιμοκάθαρσης σε ένα μήνα υπόσχεται ο Υπουργός Υγείας

Σε ένα μήνα θα είναι στην Κύπρο οι νέες μηχανές αιμοκάθαρσης για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, όπως διαβεβαίωσε χθες ο Υπουργός Υγείας. Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα επισκέφθηκε το νοσηλευτήριο με την ευκαιρία της επανέναρξης λειτουργίας του Παιδιατρικού Τμήματος μετά από δύο χρόνια και ενημερώθηκε και για το γνωστό θέμα με την ακαταλληλότητα των μηχανών αιμοκάθαρσης. Επικαλούμενος σχετικής ενημέρωσης, ο υπουργός ανέφερε ότι οι νέες μηχανές θα είναι στην Κύπρο στα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές περασμένου Μαρτίου είχαν γίνει σοβαρές καταγγελίες από νεφροπαθείς με πρώτο τον (αείμνηστο σήμερα) Γιώργο Κκέζο ότι κινδυνεύουν ζωές λόγω παλαιότητας και ανεπάρκειας του υφιστάμενου συστήματος. Στις 10 Μαρτίου 2022 έσπευσε στο νοσοκομείο ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος κατακεραύνωσε τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και εξήγγειλε αντικατάσταση των μηχανών μέσα σε τρεις μήνες από τότε.
Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μέσα σε 48 ώρες χρειάστηκαν τις υπηρεσίες του τμήματος 7 παιδιά, γεγονός που δείχνει τη σημασία του και τις ανάγκες.


Με την επιστροφή της παιδιατρικής κλινικής σε λειτουργία επιστρέφει πλήρως σε κανονικούς ρυθμούς ολόκληρο το δημόσιο νοσηλευτήριο μετά από δύο σκληρά χρόνια πανδημίας στα οποία το Νοσοκομείο Αμμοχώστου έδωσε ιδιαίτερα σκληρή μάχη για να αντεπεξέλθει, όπως δήλωσε στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψης η διευθύντρια του νοσοκομείου, Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη. «Η Παιδιατρική Κλινική και τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν κανονικά, οπότε ο κόσμος μπορεί να προσέρχεται χωρίς κανένα δισταγμό και είναι πλήρως ασφαλές», σημείωσε.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.