Νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από σήμερα – Τι θα ισχύει από 01/03

Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου, δημοσιεύτηκε χθες στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Οι επιβάτες που φτάνουν στα αεροδρόμια οφείλουν να συμμορφωθούν στο ενδεχόμενο διενέργειας τυχαίας δειγματοληπτικής εξέτασης για COVID-19 κατά την άφιξή τους στη Δημοκρατία, το κόστος της οποίας καλύπτει το κράτος.

Όσα άτομα μετά την άφιξή τους διαγιγνώσκονται θετικά, ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, τηρουμένων των προνοιών του Κανονισμού.

Πρόσωπα ηλικίας κάτω των 18 ετών για σκοπούς ταξιδιού θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, εάν έχουν λάβει τουλάχιστον τη δεύτερη δόση εάν πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων ή τη μία δόση, εάν πρόκειται για εμβόλιο μίας δόσης.

Στο διάταγμα αναφέρεται εξάλλου ότι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που εισέρχονται για επίσκεψη που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες, πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό με αρνητική ένδειξη, είτε PCR 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, πριν την αποβίβασή τους από το πλοίο, το κόστος της οποίας επωμίζεται o επιβάτης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.