Νεκροί μαχητές του ΙΚ στα υψώματα Γκολάν από πυρά ισραηλινών

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερα μέλη μιας ομάδας που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, τα οποία είχαν επιτεθεί στους άνδρες του στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των συριακών υψιπέδων Γκολάν, όπου επεκτείνονται συχνά οι συγκρούσεις του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη χώρα.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά αυτόματων όπλων και όλμων από τους άνδρες αυτούς, μέλη της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Γιάρμουκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ. Κανείς στρατιώτης δεν τραυματίστηκε.

Η ισραηλινή πλευρά απάντησε με πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία στη συνέχεια εντόπισε και σκότωσε τους τέσσερις άνδρες, πρόσθεσε ο αντισυνταγματάρχης Λέρνερ. Το 1981, το Ισραήλ προσάρτησε το τμήμα των υψιπέδων Γκολάν (1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα) που κατείχε από το 1967 και τον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Η προσάρτηση αυτή δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα που εξακολουθεί να θεωρεί ότι η περιοχή ανήκει στη Συρία. Περίπου 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό τον έλεγχο της Συρίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.