Νεκρό γιγάντιο πάντα

Γιγάντιο πάντα βρέθηκε νεκρό, θύμα πιθανόν των καταρρακτωδών βροχών στην επαρχία Σιτσουάν

Πεκίνο (Xinhua) – Νεκρό στην όχθη ενός ποταμού κοντά στην κομητεία Νταγί της επαρχίας Σιτσουάν βρέθηκε από υπάλληλο του Φυσικού Πάρκου Χαϊσούι ένα γιγάντιο πάντα, θύμα προφανώς της πλημμύρας που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές.

Η επαρχία Σιτσουάν επλήγη πρόσφατα από έντονες βροχοπτώσεις και οι εργαζόμενοι στο πάρκο ενίσχυσαν τις περιπολίες τους προκειμένου να παρατηρούν τις συνθήκες του φυσικού καταφυγίου, αλλά και την ασφάλεια της πανίδας.

Οι αρχές του πάρκου έστειλαν το νεκρό πάντα στο κέντρο διάσωσης του Τσενγκντού για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου του. Το γιγάντιο πάντα ήταν περίπου έξι μηνών, ζύγιζε 14,15 κιλά, πιθανόν παρασύρθηκε στο ποτάμι εξαιτίας της πλημμύρας και μετά ξεβράστηκε νεκρό στην όχθη του ποταμού.

Τα γιγάντια πάντα ζουν κυρίως στα βουνά της βόρειας επαρχίας Σιτσουάν καθώς και στις νότιες επαρχίες Γκανσού και Σαανσί. Ο πολύ χαμηλός αριθμός γεννήσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που απειλούν την επιβίωσή τους όπως και η απώλεια ενδιαιτημάτων, αν και το είδος από «απειλούμενο» χαρακτηρίστηκε «ευάλωτο» το 2016 από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, χάρη στις προσπάθειες για την προστασία του είδους που καταβάλλουν κινέζοι επιστήμονες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.