Νέμονται την εξουσία, διέλυσαν τα πάντα και έχουν και πολιτικό θράσος!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε στη συνέντευξή στο «Σίγμα» την περασμένη Δευτέρα ότι «διαμεσολάβησε, με πολλές συναντήσεις, μεταξύ Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη για να κρατηθεί ενωμένος και στην εξουσία ο ΔΗΣΥ». Αυτή είναι η πραγματική έγνοια των κ.κ. Ν. Αναστασιάδη – Αβέρωφ Νεοφύτου – Ν. Χριστοδουλίδη. Πώς να παραμείνουν στην εξουσία για να τη νέμονται, όπως έκαναν τα τελευταία εννέα χρόνια.

Στη συνέντευξή του ο κ. Αναστασιάδης προέβη σε ακόμη μια παραδοχή ότι ο ίδιος φεύγει, αλλά μένει… Δεν πρόκειται, είπε, να συνταξιοδοτηθεί πολιτικά και θα συνεχίσει να έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις. Εάν δεν εισακούεται τι θα λέει, είτε είναι ο Αβέρωφ είτε ο Χριστοδουλίδης, τότε θα βγαίνει δημόσια να τοποθετείται.

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος με αλαζονικό ύφος μάς είπε ότι «το ΑΚΕΛ δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον Νίκο Αναστασιάδη, γιατί είναι ο Πρόεδρος που πήρε τη χώρα από τα “σκουπίδια” που οι ίδιοι την “πέταξαν” και την ανέβασε στην επενδυτική βαθμίδα, με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την ΕΕ». Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε ο κ. Πελεκάνος, δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον Νίκο Αναστασιάδη, γιατί στα δέκα χρόνια διακυβέρνησης αποκαλύφθηκαν σκάνδαλα που άλλοι για δεκαετίες έκρυβαν «κάτω από το χαλί». Για τον κ. Πελεκάνο ταιριάζει γάντι η λαϊκή ρήση «φωνάζει κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Στα δέκα χρόνια που κυβερνούν δεν άφησαν τίποτα όρθιο και έχουν και το πολιτικό θράσος να μιλούν για το τι έγινε ή δεν έγινε πριν δέκα και δεκαπέντε χρόνια… Καλά κάνει ο κ. Πελεκάνος να λογοδοτήσει για τα δέκα συνεχή χρόνια που κυβερνούν και να δώσει απαντήσεις για το κούρεμα καταθέσεων και τους συμπέθερους. Για το φαγοπότι του Συνεργατισμού και το πόρισμα Αρέστη που βρίσκεται στα συρτάρια. Για τη στημένη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων και για τα ταξίδια Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες. Για το κατασκοπευτικό βαν και τις παράνομες παρακολουθήσεις. Για τους άριστους των αρίστων και για τους διορισμούς Ρίκκου Ερωτοκρίτου και Γιαννάκη Γιαννάκη, που βρέθηκαν στα δικαστήρια με τον Πρόεδρο να είναι μάρτυρας υπεράσπισης. Για τη φτωχοποίηση του κόσμου και τη διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Να λογοδοτήσουν στους νέους ανθρώπους που σκότωσαν τα όνειρά τους…

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.