Για νέο αγώνα μίλησε στους φοιτητές του King’s College ο Τατάρ

Turkish Cypriot leader Ersin Tatar talks during a military parade marking the 48th anniversary of the 1974 Turkish invasion in the Turkish occupied area of the divided capital Nicosia, Cyprus, Wednesday, July 20, 2022. Cyprus was split into Greek Cypriot south and Turkish Cypriot north in 1974 when Turkey invaded in response to a coup by supporters of a union with Greece. (AP Photo/Nedim Enginsoy)

Ο τ/κ «λαός» δεν θα αποδεχθεί ποτέ την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον νέο «πολιτικό του αγώνα» μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι «στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στην ομιλία του Τ/κ ηγέτη στο King’s College του Λονδίνου, μετά από πρόσκληση της τ/κ φοιτητικής κοινότητας, όπου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι φοιτητές του πανεπιστημίου που συμμετείχαν στο συνέδριο «θα κατανοήσουν καλά τις αδικίες που υπέστη ο τουρκοκυπριακός λαός και τον αγώνα του και θα τον στηρίξουν σε αυτόν τον αγώνα». Δήλωσε δε υπερήφανος που απευθύνεται στους φοιτητές του King’s College.

Είπε ότι «δύο κράτη μπορούν να συνεργαστούν, να μοιραστούν τους πόρους και να δημιουργήσουν μια ειρηνική βιώσιμη δομή στην περιοχή» κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν προτείνει μια «νέα κυρίαρχη ισότιμη πολιτική που βασίζεται σε δύο κράτη».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των φοιτητών σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι «η τδβκ, μαζί με την Τουρκία, προστατεύει τα δικαιώματά της και δεν θα επιτραπούν μονομερή βήματα στην περιοχή». Η Τουρκία, συνέχισε, προστατεύει τα δικαιώματα του τ/κ «λαού» στην περιοχή και διασφαλίζει την ασφάλειά του.

Στο συνέδριο συμμετείχε επίσης ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, Κοράι Ερτάς, ενώ παρών ήταν και ο αντιπρόσωπος του ψευδοκράτους στο Λονδίνο, Τσιμέν Κεσκίν.

Συνάντηση με Τουρκική Αστυνομική Ένωση

Ο Ερσίν Τατάρ είχε συνάντηση στο κτίριο της «αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους με εκπροσώπους της Τουρκικής Αστυνομικής Ένωσης (ΤΡΑ), της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου και τον πρόεδρο της ένωσης, Ερέν Εμίν.

Οι Τ/κ, είπε ο Τατάρ, δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε κάθε τομέα και σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους στον κόσμο και επέστησε την προσοχή στη σημασία της προβολής των Τουρκοκυπρίων σε επιχειρηματικούς τομείς και διοικητικές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκστρατεία για άρση του «εμπάργκο» οργανώνουν Βρετανοί

H οργάνωση Βρετανών κατοίκων στα κατεχόμενα (British Residents Society – BRS) έκανε έκκληση σε όλους τους Βρετανούς πολίτες να υποστηρίξουν την εκστρατεία για την άρση των «εμπάργκο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης για την πραγματοποίηση εκστρατείας σε συνεργασία με τ/κ ΜΚΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς στα κατεχόμενα. Όπως έγινε γνωστό η οργάνωση ενημερώνει για την εκστρατεία μέσω της συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών. Γίνεται επίσης λόγος για την ανάγκη όλοι οι κάτοχοι βρετανικού διαβατηρίου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία και να ενθαρρύνουν τις οικογένειες, τους φίλους και τις επαφές τους στα κατεχόμενα και το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχουν προκειμένου να τερματιστούν οι «διακρίσεις εναντίον των Τουρκοκυπρίων που συνεχίζονται για περισσότερο από 50 χρόνια», όπως αναφέρεται.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy