Νέο ακαδημαϊκό προσωπικό κατά το εαρινό εξάμηνο της Ιατρικής Σχολής

Με νέο ακαδημαϊκό προσωπικό ξεκίνησε το εαρινό εξάμηνο για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, αφού επιλέχθηκαν οι επτά Επισκέπτες Καθηγητές που θα στελεχώσουν τη Σχολή και θα καλύψουν ανάγκες για διδασκαλία και έρευνα.

Μεταξύ αυτών και ο μεταβατικός Κοσμήτορας της Σχολής, Επισκέπτης Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας, Νικόλαος Παυλίδης ο οποίος είπε ότι αν και η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 2013, “η ηλικία της είναι μικρή, αλλά οι προσδοκίες της μεγάλες. Όραμά της η αριστεία».

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι στόχοι της Ιατρικής Σχολής, είπε, περιλαμβάνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ικανό να παράγει άριστους ιατρούς, την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού υψηλού κύρους, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ανάπτυξη καινοτόμου βασικής και κλινικής έρευνας.

Την Ιατρική Σχολή υπηρετούν σήμερα 20 μέλη (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ), Επισκέπτες Καθηγητές, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) και ένας σημαντικός αριθμός συνεργατών, ο οποίος συμβάλλει ενεργά στο εκπαιδευτικό έργο των φοιτητών. Εντός των επομένων μηνών αναμένεται η εκλογή και άλλων μελών ΔΕΠ», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Καθηγητής του King’s College London, John Rees, μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ιατρικής Σχολής σε πρόσφατη επίσκεψή του σε σχέση με την αξιολόγηση του προγράμματος, «Η στελέχωση της Σχολής με άρτια καταρτισμένο προσωπικό είναι πολύ σημαντική για την πρόοδό της και είναι κάτι το οποίο το Πανεπιστήμιο Κύπρου επιδιώκει σταθερά, με τη συνεχή προκήρυξη νέων θέσεων ακαδημαϊκού και διδακτικού προσωπικού».

Ο Δρ Rees αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο υφιστάμενο προσωπικό της Ιατρικής Σχολής, τονίζοντας ότι «έχουν γίνει σωστές επιλογές με αξιοκρατικά και αμιγώς επιστημονικά κριτήρια».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy