Στο νέο Επ.Δικαστήριο Αμμοχώστου οι αστικές και ποινικές υποθέσεις, πλην του Κακουργιοδικείου

Ολες οι αστικές και ποινικές υποθέσεις, πλην του Κακουργιοδικείου, θα εκδικάζονται στο νέο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί πέντε δικαστές, περιλαμβανομένου διοικητού Προέδρου του Σώματος.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο ασκώντας τις εξουσίες του με βάση το άρθρο 3 του περί Δικαστηρίων Νόμου του 1960, ανακάλεσε πρόσφατα προηγούμενο διάταγμα του ημερομηνίας 13 Σεπτεμβρίου 1974, με το οποίο είχαν ενοποιηθεί, υπό τις δραματικές συνθήκες της εισβολής και των αποτελεσμάτων της, τα Δικαστήρια Αμμοχώστου και Λάρνακας. Τούτο είχε ως με αποτέλεσμα οι υποθέσεις της επαρχίας Αμμοχώστου να εκδικάζονται έκτοτε στη μεγάλη τους πλειοψηφία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας».

Προστίθεται ότι «με το νέο διάταγμα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο και θα στεγάζεται μέχρι την επιστροφή στη Αμμόχωστο σε νεόδμητο κτήριο στο Δήμο Παραλιμνίου. Στο αρχικό αυτό στάδιο έχουν τοποθετηθεί πέντε δικαστές, περιλαμβανομένου διοικητικού Προέδρου του Δικαστηρίου».

Σημειώνεται ότι «στο νέο Δικαστήριο Αμμοχώστου, θα εκδικάζονται προς το παρόν όλες οι αστικές και ποινικές υποθέσεις πλην του Κακουργιοδικείου οι οποίες προς το παρόν θα εκδικάζονται στη Λάρνακα. Θα εξεταστεί επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες, η προοπτική μεταφοράς από το Δικαστήριο Λάρνακας των υποθέσεων ειδικής δικαιοδοσίας (Οικογενειακό Δικαστήριο, Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων, Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, Στρατιωτικό Δικαστήριο)».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.