Νέο κτίριο παραχώρησε ο Ιμάμογλου στο προξενείο του ψευδοκράτους

Νέο κτίριο χιλίων τ.μ., στη συνοικία Μετσιντιέκιοϊ του Σισλί στην Κωνσταντινούπολη, παραχώρησε στο ‘προξενείο’ του ψευδοκράτους ο Μητροπολιτικός Δήμος Κωνσταντινούπολης.

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε περήφανος για την παραχώρηση του χώρου, λέγοντας πως η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη θα είναι πάντα δίπλα στην ‘τδβκ’.

Κατά τα εγκαίνια, η ‘γενικός πρόξενος’ του ψευδοκράτους Σελιχά Μπιράντ Τσινάρ ευχαρίστησε τον κ. Ιμάμογλου για την παραχώρηση του κτιρίου.

Στην ομιλία του ο κυβερνήτης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια μνημόνευσε τους Φαζίλ Κιουτσιούκ και Ραούφ Ντεντκάς. «Η ‘τδβκ’ είναι η δική μας πατρίδα, κάθε σπιθαμή», είπε ο Γερλίκαγια προσθέτοντας ότι «η ‘τδβκ’ θα υπάρχει για πάντα ως ανεξάρτητη χώρα». «Πιστεύω ότι το Γενικό Προξενείο μας θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε έναν πολύ πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο σε αυτό το νέο κτίριο», ανέφερε.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι «επιθυμεί το κτίριο να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στους ανθρώπους της ‘τδβκ’. «Είμαστε περήφανοι που παραδίδουμε αυτό το χώρο για δική τους χρήση, γιατί η ‘τδβκ’ είναι ένα πολύ σημαντικό υπόθεση της πατρίδας, με τους ιστορικούς δεσμούς, την αδελφοσύνη είναι μια χώρα και ένα κράτος που περιγράφουμε ως ‘Μικρή Πατρίδα’.

Επομένως η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα, θα στέκεται πάντα δίπλα στην ‘τδβκ’ και θα είναι ο πιο σημαντικός της εταίρος», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.