Νέο κύμα καύσωνα τα επόμενα 24ωρα – Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα, που υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο, επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όμως δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 23 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση από το Σάββατο για να κυμανθεί μέχρι την Κυριακή κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη
Θερμοκρασία
Ελάχιστη
Θερμοκρασία
Σχετική
Υγρασία
Λευκωσία: 39°C 19°C 36%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 34°C 23°C 57%
Λεμεσός: 32°C 22°C 56%
Αεροδρόμιο Πάφου: 33°C 20°C 69%
Φρέναρος 34°C 23°C 58%
Πρόδρομος 32°C 18°C 35%
Πόλις Χρυσοχούς 37°C 22°C 39%
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.