Νέο μπάχαλο με τις κάμερες και ζητούν από τους πολίτες να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά

Παραδέχθηκε το λάθος της η Αστυνομία με την αποστολή επιστολών σε πολίτες που καταγγέλθηκαν από το σύστημα φωτοεπισήμανσης ότι δεν είναι κάτοχοι άδειας οδηγού.

Μιλώντας στον Άστρα ο Υπεύθυνος Τροχαίας του Αρχηγείου Χάρης Ευρυπίδου εξήγησε ότι λανθασμένα η διαχειρίστρια εταιρεία απέστειλε επιστολές, σε άτομα που ναι μεν παρανόμησαν, ότι δεν έχουν άδεια οδηγού.

Η μπάλα στους πολίτες

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες πρέπει να αποστείλουν στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία της άδειας τους ώστε να εκδοθεί πρόστιμο και να μπορούν να το πληρώσουν. Σημείωσε ότι αν δεν ενημερώσουν την Αστυνομία, θα οδηγηθούν στο Δικαστήριο!

Ζητώντας συγνώμη για την ταλαιπωρία, ο κ. Ευρυπίδου ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχές του Αυγούστου.

Το νέο σοβαρό πρόβλημα με τις κάμερες έρχεται σε μια περίοδο όπου τίθεται σε εφαρμογή η Α΄φάση του προγράμματος με την άυξηση των καμερών στους δρόμου και κατά συνέπεια την άυξηση των προστίμων. Η Αστυνομία ωστόσο αντί να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος, μεταθέτει όποια προβλήματα προκύπτουν από αυτές, όπως η λανθασμένη ένδειξη μη κατοχή άδειας οδήγησης, στους πολίτες αντί να επιληφθεί του θέματος.

Ακούστε εδώ την παρέμβαση του κ. Ευρυπίδου:

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.