Νέο πιο αυστηρό lockdown σχεδιάζεται στη Γερμανία

Λόγω της εξέλιξης της κρίσης του κορωνοϊού, η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας και τα κρατίδια θα συνέλθουν νωρίτερα σε διαβουλεύσεις, την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη, έχουν προγραμματιστεί διαβουλεύσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ και των Πρωθυπουργών των κρατιδίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης:

Μ. Τζόνσον: Υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών για όσους ταξιδεύουν προς την Αγγλία

Αρχικά, η επόμενη τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητηθούν πιθανές περαιτέρω αυστηρότερες οδηγίες για περιορισμούς λόγω Covid. Το ήδη πιο αυστηρό lockdown που επεβλήθη πρόσφατα ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Ο Ζάιμπερτ δήλωσε ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει πάρα πολύ μεγάλος. Σ’ αυτό προστίθεται ο κίνδυνος μετάλλαξης του ιού, που οδήγησε στην Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία σε υπερβολική αύξηση των κρουσμάτων. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να περιορίσουμε τις επαφές μας, δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφερθεί σε νέα και πιθανόν αυστηρότερα μέτρα προστασίας. «Απολύτως συνειδητά, δεν θέλω να προκαταλάβω τις διαβουλεύσεις», είπε.

Ωστόσο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ζήτησε από όλες τις επιχειρήσεις και διοικητικές υπηρεσίες να επανεξετάσουν αν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους περισσότερο από το σπίτι.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.