Νέο πισωγύρισμα οι εξελίξεις στο Βαρώσι – «Κάποιοι έκαναν λόγο για πυροτεχνήματα»

Λυπηρή εξέλιξη χαρακτήρισε τα έργα που ξεκίνησαν χθες από τις κατοχικές δυνάμεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ιωάννου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, είπε ότι πρόκειται για υλοποίηση όσων εξήγγειλαν το περασμένο καλοκαίρι Ερντογάν και Τατάρ.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι δυστυχώς κανένας δεν έδωσε απαντήσεις στους ιδιοκτήτες των περιουσιών που επηρεάζονται από τα έργα και δυστυχώς κανείς μπορεί να δώσει τη σωστή καθοδήγηση για το τι ο καθένας μπορεί να κάνει.

Ο Δήμαρχος είπε ότι η απουσία ενεργειών τα τελευταία 25 χρόνια στο θέμα του Κυπριακού και αν δεν αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες, τότε το παιγνίδι θα χαθεί.

Ναι μεν την κύρια ευθύνη φέρει η Τουρκία, είπε ο κ. Ιωάννου, προσθέτοντας όμως ότι και η Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να τονίζει την ετοιμότητα της να συνομιλήσει, γιατί αν χαθεί η Αμμόχωστος τότε χάνεται και το κεφάλαιο του εδαφικού από τις συνομιλίες.

Κουκουμάς: «Κάποιοι έκαναν λόγο για πυροτεχνήματα»

Τα νέα τετελεσμένα που δημιουργούνται στην Αμμόχωστο, παράλληλα με το διαπραγματευτικό κενό και το πισωγύρισμα στο Κυπριακό, δημιουργούν ένα σκηνικό επικίνδυνο, δήλωσε ο Εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ.

Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ είχε τονίσει έγκαιρα ότι αν δεν αναχαιτιστεί η ολέθρια πορεία προς την οριστική διχοτόμηση, οι Βαρωσιώτες θα έρχονταν στη οδυνηρή θέση να βλέπουν τον εποικισμό της πόλης τους

Είναι ξεκάθαρο το ποιος φέρει την ευθύνη γι’ αυτό που είναι η Τουρκία, είπε ο κ. Κουκουμάς, τονίζοντας όμως ότι ευθύνη υπάρχει και σε εκείνους που διαχειρίστηκαν το θέμα, οι οποίοι έκαναν λόγο για πυροτεχνήματα και απλές λεκτικές απειλές από την Τουρκία, ενώ μιλούσαν και για τιμωρία της Άγκυρας μέσω των κυρώσεων  των τριμερών συμμαχιών.

Ο κ. Κουκουμάς τόνισε ότι όσα συμβαίνουν σήμερα είναι ο λογαριασμός όλων αυτών των λανθασμένων χειρισμών της Κυβέρνησης, για τους οποίους το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε.

Παντελίδης: «Θα συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες ενόσω δεν αντιδρούν εκείνοι που οφείλουν να το πράξουν»

Οι κατοχικές αρχές θα συνεχίσουν τις προκλητικές τους ενέργειες, ενόσω δεν αντιδρούν εκείνοι που οφείλουν να το πράξουν, όπως είναι τα Ηνωμένα Έθνη που παρακολουθούν παθητικά και η ΕΕ η οποία περιορίζεται σε απλές λεκτικές προειδοποιήσεις.

Υπέδειξε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να παίξει ως «κύριο χαρτί» την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να δραστηριοποιηθεί προς την Άγκυρα, η οποία παραβιάζει με πραγματικά έργα διεθνείς συμβάσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.