Νέοι από 10 χώρες ύψωσαν την σημαία της Ειρήνης στην πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα

Νέοι από δέκα Ευρωπαϊκές χώρες ύψωσαν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, την σημαία της Ειρήνης στην πλατεία Ευρώπης στην Λάρνακα δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της της Ουκρανίας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Οργάνωσης Νεολαίας Youth Dynamics, αναφέρεται ότι «οι νέοι ζήτησαν να σταματήσει ο πόλεμος και οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία και να επικρατήσει η ειρήνη. Οι νέοι σε μια συμβολική κίνηση υπόγραψαν μια σημαία που γράφει την λέξη «Ειρήνη» σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες και με αυτό τον τρόπο πέρασαν το μήνυμα της ενότητας, της αλληλεγγύης, της κατανόησης και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών μακριά από στερεότυπα, προκαταλήψεις, πολέμους και διαμάχες».

Σημειώνεται ότι «η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διεθνής ανταλλαγής νέων με τίτλο “Celebrate Europe” που φιλοξενεί στην Κύπρο η Οργάνωση Νεολαίας Youth Dynamics υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του προγράμματος Erasmus+».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «το πρόγραμμα “Celebrate Europe” που ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα 28 του μήνα, έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ευρώπη και η ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των νέων στα κοινά και την Δημοκρατική ζωή. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις σε ομάδες εργασίες, δραστηριότητες άτυπης μάθησης και εκπαιδευτικά παιχνίδια».

Μέσα από την ανταλλαγή, προστίθεται «γίνεται προσπάθεια καλλιέργειας της έννοιας του Ευρωπαίου Πολίτη και της Ευρωπαϊκή ταυτότητας, ανάμειξης των πολιτισμών, προώθησης της πολιτισμικής ποικιλομορφίας και ανάδειξη της ανεκτικότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας».

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του προγράμματος «περιελάμβανε επίσης επίσκεψη στο Σπίτι της Ευρώπης, στην Πράσινη Γραμμή και στην Βουλή των Αντιπροσώπων».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.