Νέοι από 8 χώρες συναντήθηκαν στα Περβόλια μέσω του ERASMUS+

Πραγματοποιήθηκε στα Περβόλια Λάρνακας την περίοδο 14-21/12 η διεθνής ανταλλαγή νέων με τίτλο “EUROGAMES” που διοργάνωσε η Ένωση Αγίων Αναργύρων Λάρνακας (ΕΝΑΑΛ) μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση, την νεολαία και τον αθλητισμό, ERASMUS+.

Δελτίο Τύπου που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ αναφέρει ότι στο πρόγραμμα, που φιλοξενήθηκε στο Δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια συμμετείχαν 56 νέοι ηλικίας 18-30 ετών από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία και Κύπρο).

H ανταλλαγή ήταν αφιερωμένη στην υγεία, τον αθλητισμό και τον ενεργό τρόπο ζωής και είχε ως στόχο να γνωριστούν οι νέοι μεταξύ τους μέσα από αθλητικές δράσεις και συναντήσεις σε διάφορα αθλήματα, να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί και να μετάσχουν σε κοινές δράσεις και προγράμματα νεολαίας.

Το πρόγραμμα είχε εμπνευστεί από τους Ολυμπιακούς αγώνες και αποσκοπούσε να εμφυσήσει στους νέους τις βασικές αξίες του Ολυμπισμού όπως η υγιής άμιλλα και η αφοσίωση, τα αθλητικά ιδεώδη, η συνεργασία, η ομαδικότητα και το Ολυμπιακό πνεύμα. Η κεντρική ιδέα του “EUROGAMES” ήταν να προωθήσει το Ολυμπιακό ιδεώδες, ότι ο αθλητισμός είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα για όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από τη φυλή, την κοινωνική τάξη και το φύλο.

Διοργανώθηκαν διάφορα αθλητικά παιχνίδια, σεμινάρια για τον υγιή τρόπο ζωής και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης όπως προσομοιώσεις, παιχνίδια ρόλων, ομαδικές εργασίες, βιωματικά εργαστήρια και ανοικτές συζητήσεις.

Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις προκειμένου οι νέοι να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν την πολιτιστική και πολιτισμική ομορφιά του τόπου μας. Επίσης οι νέοι συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Λάρνακας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy