Νέοι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην περιοχή της Δαμασκού

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανακοίνωσε ότι στη 1 η ώρα τα ξημερώματα σήμερα τοπική ώρα, ισραηλινά βομβαρδιστικά αεροπλάνα έπληξαν στόχους στην περιοχή της Δαμασκού και ότι ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Επλήγησαν στόχοι της Χεζμπολαχ και του συριακού στρατού, αναφέρεται.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters μετέδωσαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις στη συριακή πρωτεύουσα.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, σχεδόν όλα από αέρος, εναντίον θέσεων των ένοπλων δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης καθώς και των συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Τουλάχιστον μισό εκατομμύριο νεκροί

Το εβραϊκό κράτος σπανίως επιβεβαιώνει ή σχολιάζει δημόσια τα πλήγματα αυτά, διαμηνύει πάντως συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του στη συριακή επικράτεια, χρησιμοποιώντας αυτή την πρόφαση για να διενεργεί επιθέσεις.

Ο περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, στον οποίο επενέβησαν πολλές ξένες δυνάμεις και τζιχαντιστικές οργανώσεις, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους από το 2011, κατέστρεψε μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας και μετέτρεψε εκατομμύρια σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy