Νέοι προορισμοί από τη Λάρνακα με τη Wizz Air

Βάση στο αεροδρόμιο Λάρνακας δημιούργησε η ουγγρική εταιρεία

Καλά νέα εν μέσω της δυσκολότερης περιόδου για τα αεροπορικά ταξίδια, ανακοινώθηκαν χθες από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει βάση στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας διευρύνοντας μάλιστα τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό με το άνοιγμα των αεροδρομίων.

Η συμφωνία του Υπουργείου Μεταφορών, του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Hermes Airports με τη Wizz Air ανακοινώθηκε χθες σε διάσκεψη Τύπου παρόντος του υπουργού Γιάννη Καρούσου. Η εταιρεία εγκαθιστά μόνιμα δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Λάρνακας και από την 1η Ιουλίου εγκαινιάζει νέες πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και προς τις πόλεις Ντόρτμουντ, Μέμιγκεν και Καρλσρούη στη Γερμανία, Βρότσλαβ στην Πολωνία, Κοπεγχάγη και Μπιλούντ στη Δανία, Τούρκου στη Φινλανδία και Σουτσεάβα στη Ρουμανία. Από τους προορισμούς αυτούς θα μπορέσουν να έρθουν οι πρώτοι τουρίστες φέτος, όπως αναφέρθηκε στη διάσκεψη Τύπου.

Ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε παρόντος του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Wizz Air, József Váradi, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση για τη δημιουργία βάσης στην Κύπρο, ότι στο διάστημα της κρίσης, η στρατηγική του Υπουργείου δεν αφορούσε μόνο τη διαχείρισή της, αλλά και τον αναπτυξιακό τομέα της επόμενης ημέρας. “Η αποκατάσταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου γίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο, αφού συνδυάζεται με τη δημιουργία βάσης από μια σημαντική αεροπορική εταιρεία, την Wizz, με εξαιρετικά οφέλη για την οικονομία της χώρας μας, μάλιστα σε προορισμούς με τους οποίους δεν είχαμε επαρκή συνδεσιμότητα μέχρι σήμερα”, σημείωσε ο κ. Καρούσος.

Σ. Περδίος: Εμπιστοσύνη της εταιρείας στη χώρα μας…


Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, εξέφρασε την ικανοποίησή του που μία τόσο μεγάλη εταιρεία ευθυγράμμισε τα πλάνα της με την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού της χώρας μας, η οποία διέπει την περίοδο 2020-2030 και στοχεύει μεταξύ άλλων και στην αύξηση των προορισμών με τους οποίους έως τώρα δεν υπήρχαν απευθείας πτήσεις.

Εκ μέρους της διαχειρίστριας εταιρείας των κυπριακών αεροδρομίων, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του κράτους και της Hermes σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την επανεκκίνηση του κυπριακού τουρισμού. “Η επένδυση της Wizz Air στην Κύπρο σε μια τόσο κομβική στιγμή και ενόψει της επανέναρξης πτήσεων από και προς τα αεροδρόμιά μας αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη χώρα μας και τις υψηλές προοπτικές που υπάρχουν για το εγγύς μέλλον, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Είμαστε αισιόδοξοι πως σταδιακά θα ανακτήσουμε τη συνδεσιμότητα που είχαμε πριν την πανδημία και πως θα την εξελίξουμε ακόμη περισσότερο προς νέους προορισμούς”, σημείωσε.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.