Αμφισβητείται η διαδικασία πρόσληψης, η οποία φαίνεται να πάσχει νομικά

Άλλη μια πρόσληψη, χωρίς αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες, φαίνεται να πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά από το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας. Ο στηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ και από μέλη του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας, τα οποία πρόσκεινται στη Δημοκρατική Παράταξη, Κωνσταντίνος Παρμακλής, πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, εξελέγη νέος διευθυντής του ΣΥΛ.

Η τελική διαδικασία πρόσληψης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όπου κατά την ψηφοφορία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Παρμακλής στηρίχθηκε από τα μέλη του ΣΥΛ τα οποία προέρχονται από το ΔΗΣΥ, καθώς και από τα μέλη του ΣΥΛ που έφυγαν από το ΔΗΚΟ και σήμερα πολιτεύονται με τον κ. Μάριο Κάρογιαν, όπως και από τον έπαρχο Λευκωσίας, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παρμακλής είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στον Στρόβολο και στη συνέχεια αποχώρησε και στις προεδρικές εκλογές στήριξε Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η διαδικασία νοσούσε από την αρχή καθώς οι φάκελοι των υποψηφίων είχαν ανοιχτεί από πριν. Το γεγονός αυτό δεν επέτρεψε να τεθούν πρόσθετες μονάδες αξιολόγησης, όπως τα προσόντα και η πείρα του κάθε υποψηφίου. Ως εκ τούτου και μετά από νομική γνωμάτευση αναγκάστηκαν να κρίνουν μόνο βάσει της προσωπικής συνέντευξης. Κατά τη συνεδρία τέθηκε το ερώτημα γιατί ήταν ανοιχτοί οι φάκελοι, αλλά δεν δόθηκε απάντηση από κανέναν.

Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε και η επιλογή έγινε όπως είχε αποφασιστεί στα κομματικά γραφεία. Δεν αποκλείεται πάντως υποψήφιοι για τη θέση να αμφισβητήσουν την όλη διαδικασία, η οποία φαίνεται πέραν του ότι ήταν αναξιοκρατική να πάσχει και νομικά.

Γιάννης Κακαρής