Νέος Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ο Χρίστος Κληρίδης – Οι πρώτες του δηλώσεις στον Άστρα

Νέος Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου εξελέγη χθες βράδυ ο Χρίστος Κληρίδης. Σε σύνολο 2.106 ψηφισάντων, ο κ. Κληρίδης έλαβε 815 ψήφους έναντι 653 του Κυριάκου Θεοδωρίδη και 638 του Αθανάσιου Κορφιώτη.

Σε μήνυμα του στη σελίδα του στο Facebook, ο κ. Κληρίδης σημειώνει ότι «σήμερα ξεκινά μια νέα μέρα. Νέα Πνοή στη Δικαιοσύνη. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος μας ήδη ξεκίνησε με τον σχεδιασμό του».

Σημειώνει ότι προτεραιότητα για εκείνον, είναι η σύσταση των Πειθαρχικών Κλιμακίων και οι κτιριακές ανάγκες όπως και η λειτουργία των δικαστηρίων και προσθέτει ότι τη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του ΠΔΣ με το καταρτισμό του σαν Σώμα.

«Άμεσα οι πρώτες αποφάσεις .Στις 10 σήμερα θα είμαι στο γραφείο στη Φλωρίνης για τον άμεσο σχεδιασμό και προγραμματισμό. Σηκώνουμε μανίκια. Αναβάθμιση των Λειτουργών της Δικαιοσύνης και σωστή Μεταρρύθμιση. Αξιοποίηση όλων όσων θέλουν να προσφέρουν», καταλήγει.

Είναι απαραίτητο το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου να εξετάσει την υπόθεση που αφορά τον Δικηγόρο Αντρέα Πιττάτζιη, που φαίνεται να εμπλέκεται στον σκάνδαλο που αποκάλυψε το Αλ Τζαζίρα με αποτέλεσμα την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής και ενός βουλευτή.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο νέος Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης, είπε ότι αυτεπάγγελτα μπορεί το πειθαρχικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου να αρχίσει διαδικασία κατά μέλους του, σημειώνοντας ότι εκείνο που θα διερευνηθεί είναι η συμπεριφορά του δικηγόρου και όχι τα πιθανά ποινικά αδικήματα που έχει διαπράξει.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μόλις συγκροτηθεί το νέο πειθαρχικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου, θα εξεταστεί η περίπτωση του συγκεκριμένου δικηγόρου, που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Συμπεριφορές δικηγόρων που αντανακλούν στο σώμα των δικηγόρων πρέπει να εξετάζονται άμεσα, είπε ο κ. Κληρίδης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.