Νεότερη ενημέρωση για το κατασκοπευτικό βαν: Υπό κατάσχεση ο εξοπλισμός εκατομμυρίων

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία,μετά τις πρωινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομία στον Άστρα, σε σχέση με το κατασκοπευτικό βαν εταιρίας που δραστηριοποιείται στη Λάρνακα, Ισραηλίτικων συμφερόντων.

Διαβάστε επίσης: Ισραηλίτες μας κατασκοπεύουν – «Κατά παραγγελία» κατασκοπείες με εξοπλισμό που τρομάζει (βίντεο)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην ύπαρξη κατασκοπευτικού οχήματος με την ικανότητα να υποκλέπτει / παρακολουθεί τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, μηνύματα και δεδομένα, από την πρώτη στιγμή που ήρθαν σε γνώση της Αστυνομίας, αυτοβούλως, δόθηκαν οδηγίες από την Ηγεσία της Αστυνομίας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Βάσει δικαστικών ενταλμάτων που εξασφαλίστηκαν, διεξήχθησαν έρευνες σε υποστατικά και γραφεία εταιρίας στη Λάρνακα, όπου εντοπίστηκε το συγκεκριμένο όχημα. Από προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι το υπό αναφορά όχημα, φέρει ηλεκτρονικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να κατασχεθεί, μαζί με άλλα τεκμήρια, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στα γραφεία της εν λόγω εταιρίας, εντοπίστηκαν και άλλα τεκμήρια, τα οποία παραλήφθηκαν και θα τύχουν επιστημονικών εξετάσεων. Τα αδικήματα που διερευνώνται, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις της Αστυνομίας, αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του Περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμου.

Η Αστυνομία σε συνεργασία με άλλες Αρμόδιες Υπηρεσίες και Τμήματα, διερευνά σχολαστικά και με κάθε επαγγελματισμό τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς επίσης την πιθανότητα διάπραξης και άλλων αδικημάτων, τα οποία μπορεί να προκύψουν. Οι εξετάσεις και οι έρευνες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και η Αστυνομία συνεχίζει εις βάθος και με κάθε σοβαρότητα τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Φιλοξενούμενος το πρωί στο ραδιοθάλαμο του Άστρα, ο Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης, είπε πως πιθανόν να υπάρχει εύλογη υπόνοια για διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με τον νόμο για παραβίαση της προστασίας του απορρήτου και της ιδιωτικής επικοινωνίας, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο αρχηγός της αστυνομίας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης είπε ότι από χθες το πρωί που δημοσιοποιήθηκε ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες και ήδη με ένταλμα έγινε έρευνα στα υποστατικά της συγκεκριμένης εταιρείας η οποία έχει έδρα την Λάρνακα.

Επίσης εξετάστηκε το βαν το οποίο από χθες είναι στα χέρια της αστυνομίας και βρίσκεται στα εργαστήρια του αρχηγείου.
Ο Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η αστυνομία είναι συνεργασία και με το τελωνείο για να εξεταστεί η διαδικασία εισαγωγής του συγκεκριμένου οχήματος.

Πρόσθεσε ότι θα καταθέσουν τόσο ο ισραηλινός, όσο και οι μέτοχοι και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται.
Ο αρχηγός αστυνομίας τόνισε ότι διερευνάται επίσης αν ο Ισραηλινός έχει κυπριακό διαβατήριο και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί κάτι τέτοιο.