Νετανιάχου: Απειλούν να με δολοφονήσουν – Η βία θα κλιμακωθεί

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Ισραήλ, με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, να καταγγέλει πως δέχεται απειλές για τη ζωή του και να προειδοποιεί ότι η βία θα κλιμακωθεί.

Παράλληλα, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται κατά των προγραμματισμένων δικαστικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνησή του.

Ο Νετανιάχου άσκησε κριτική «στο όλο και μεγαλύτερο κύμα των καθημερινών προκλήσεων που περνάει τα σύνορα», όπως ανέφερε σε μία σημερινή ανακοίνωση του το γραφείο του.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρεται σε «μία ξεκάθαρη απειλή δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ», όπως επίσης και σε απειλές κατά άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε σε μία ανάρτηση που έγινε στο Facebook από έναν έφεδρο συνταγματάρχη. Η ανάρτηση αυτή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αν ένας πρωθυπουργός λαμβάνει δικτατορικές εξουσίες, ο πρωθυπουργός αυτός, στιγματίζεται από θάνατο…, μαζί με τους υπουργούς του και τους ανθρώπους που συμφωνούν με το κάλεσμά του».

Ο πρώην πιλότος μαχητικού αεροσκάφους που ηγήθηκε της επίθεσης της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας το 1981 κατά του πυρηνικού αντιδραστήρα του Ιράκ, αργότερα, αποστασιοποιήθηκε από αυτή την ανάρτηση. Η αστυνομία ωστόσο, ενεργοποίησε την πραγματοποίηση σχετικής έρευνας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy