ΓΓ ΑΚΕΛ : Αυτή τη φορά ας μην θυσιάσουμε το Κυπριακό στα εκλογικά ποσοστά

Σίγουρα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να θυσιαστεί το Κυπριακό στο βωμό των εκλογών, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στον επικήδειο του στην ταφή των λειψάνων του ήρωα Αντρέα Μιχαήλ, καλώντας ταυτόχρονα όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “για εμάς η λύση του Κυπριακού είναι ο πρώτιστος και αμετάθετος μας στόχος. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αυτό το όραμα του κυπριακού λαού με πίστη, σθένος και συνέπεια. Δίχως βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα συμφωνήσουμε στην οποιαδήποτε λύση”.

“Για εμάς λύση του Κυπριακού σημαίνει λύση που τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό. Που αποκαθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Που βασίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Λύση που αποστρατιωτικοποιεί την Κύπρο και αποκλείει τα όποια εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από ξένες δυνάμεις”, είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Λύση, πρόσθεσε, “ που επανενώνει το έδαφος, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία στο πλαίσιο δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα κείμενα των Ηνωμένων Εθνών. Μια λύση με τέτοια χαρακτηριστικά πρέπει να τεθεί ενώπιον του κυπριακού λαού, αφού πρώτα συμφωνηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σε αυτή την υπόθεση θα αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις”.

[yarpp]

Σίγουρα, συνέχισε, “ δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να θυσιαστεί το Κυπριακό στο βωμό των εκλογών. Δεν θα πάψουμε να υποδεικνύουμε πόση ζημιά μπορεί να κάνουν στην υπόθεση του λαού μας τα προεκλογικά πυροτεχνήματα και οι εθνικιστικές κορώνες. Αυτή τη φορά, ας μην θυσιάσουμε το Κυπριακό στα εκλογικά ποσοστά. Ας προσπαθήσουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων”.

Ανέφερε ότι “το κύριο εμπόδιο στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού είναι η τουρκική αδιαλλαξία. Οι παράλογες θέσεις και απαιτήσεις της που δεν αφήνουν περιθώρια συνεννόησης. Μπροστά σε αυτή τη στάση πώς πρέπει εμείς να λειτουργήσουμε; Σκληρύνοντας τη θέση μας και διευκολύνοντας την Τουρκία να πετύχει τον στόχο της; Σίγουρα όχι”.

“Πρέπει παραμείνουμε προσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο και συνεπείς στο στόχο της απελευθέρωσης και επανένωσης. Μόνο έτσι, θα ξεσκεπαστεί η τουρκική αδιαλλαξία και θα καταστούν ανέφικτοι οι στόχοι της. Μόνο έτσι και όχι με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα πυροτεχνήματα. Αρκετό κακό έκαναν στον τόπο μας τα μεγάλα λόγια, ο αλυτρωτισμός και οι αυταπάτες”.
Η Κύπρος μας, είπε, “δεν είναι μια χώρα όπως όλες τις άλλες. Είναι μια μικρή χώρα, που έζησε δυστυχώς μια μεγάλη τραγωδία. Μια μικρή χώρα που μάτωσε από ένα μεγάλο έγκλημα. Μια χώρα όπου οι λίγοι αποφάσισαν πως κάποιοι έπρεπε να εξαφανιστούν, να πεθάνουν, να μην δουν ποτέ ξανά τους γονείς και τους φίλους τους|.

“Ο Αντρέας και πολλοί άλλοι ήρωες δεν δείλιασαν ούτε για μια στιγμή μπροστά στο θάνατο. Δεν λογάριασαν την υπεροχή του Αττίλα. Υπερασπίστηκαν την πατρίδα, και ας ήξεραν ότι η προδοσία τούς είχε ήδη καταδικάσει. Γι’ αυτό χρωστάμε στους ήρωες μας τη δικαίωση. Τους χρωστάμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές Κύπρο ειρηνική και ευημερούσα”.

Εμείς, κατέληξε, “θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ξημερώσει η μέρα που η επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρος θα είναι φάρος και παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης δύο κοινοτήτων διαφορετικής εθνικότητας που θα συνδιαχειρίζονται το κοινό τους κράτος για όλο τον κόσμο”.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy