Την ανάγκη οι ανεξάρτητοι θεσμοί στην Κύπρο να στηριχθούν και να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, επεσήμανε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μετά από συνάντηση που είχε με τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, είπε πως σήμερα ο Έφορος του έχει παραδώσει την Έκθεση για το 2016, την οποία θα μελετήσει και θα επανέλθει σε μελλοντικό στάδιο. Ο κ. Κυπριανού σημείωσε πως για να επιτευχθεί η πραγματική ανεξαρτησία των θεσμών θα πρέπει να εξετασθούν οι σχετικές νομοθεσίες ώστε να εξασφαλιστεί πως προνοείται η πλήρης ανεξαρτησία του.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη στελέχωση και οικονομική χορηγία για να μπορούν να λειτουργούν πραγματικά ανεξάρτητα και να επιτελούν με αντικειμενικότητα το ρόλο και το έργο τους. «Είναι εξαιρετικής σημασίας οι εκάστοτε Κυβερνήσεις να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ανεξάρτητων θεσμών ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θεσμούς, οι οποίοι εξ αντικειμένου υποβάλλουν εκθέσεις στις οποίες θα πρέπει οι εκάστοτε Κυβερνήσεις να συμμορφώνονται», είπε.