ΓΓ ΑΚΕΛ: «Δυστυχώς δεν ψεύδεται, κάνει κάτι χειρότερο, λέει τη μισή αλήθεια ο Σιζόπουλος»

Αυτοί οι οποίοι διατείνονται ότι θέλουν να φύγει ο Νίκος Αναστασιάδης από την Προεδρία της Δημοκρατίας και διαδίδουν μέσω του ψιθύρου ότι τάχα το ΑΚΕΛ δεν το επιθυμεί, παραμονές Προεδρικών Εκλογών που θα έπρεπε να κρίνεται ο Νίκος Αναστασιάδης και η διακυβέρνηση του, επιλέγουν να επικεντρώνουν τα πυρά τους εναντίον του Δ. Χριστόφια και αυτό δείχνει ποΙοι θέλουν πραγματικά την αλλαγή και ποΙοι όχι, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Επισημαίνοντας πως αναφέρεται στη δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για τη ψεσινή τηλεοπτική συζήτηση που είχαν, ο κ. Κυπριανού λέει σε γραπτή του δήλωση πως ο κ. Σιζόπουλος πρόβλεψε σε αυτήν “ότι δεν θα έδινα τα στοιχεία που έχω, στη δημοσιότητα, γιατί με διαψεύδουν. Δυστυχώς γι’ αυτόν έπεσε έξω. Εμείς δεν εκτοξεύουμε κατηγορίες, επιχειρηματολογούμε τεκμηριωμένα”, προσθέτει ο κ. Κυπριανού.

“Λυπούμαι που ο κ. Σιζόπουλος με ανάγκασε και ψες και τώρα να επανέλθω σε μια συζήτηση που έγινε δεκάδες φορές.  Όμως ο κ. Σιζόπουλος δυστυχώς δεν ψεύδεται απλώς, κάνει κάτι χειρότερο: λέει τη μισή αλήθεια, επικαλούμενος τη δήλωση του Δ. Χριστόφια στις 14 Οκτωβρίου 2008 ως εξής: `Πεποίθησή μου είναι ότι η διεθνής οικονομική κρίση  στο τέλος της μέρας θα αφήσει την Κύπρο εντελώς αλώβητη`», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Θα τον παρακαλούσα να διαβάσει ολόκληρη τη δήλωση όπως αυτή δημοσιεύεται στο ΚΥΠΕ και έχει ως εξής: «Μακάρι να μην κτυπήσει αυτή η κρίση τον τόπο μας. Στο παρόν στάδιο νιώθουμε αλώβητοι και θέλω να πιστεύω ότι η ανάκαμψη διεθνώς θα αφήσει την Κύπρο αλώβητη. Εμείς θα κάνουμε ένα προβληματισμό και θα δούμε πολύ συγκεκριμένα τα ζητήματα με τον ΥΠΟΙΚ», επεσήμανε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. “Τον παραπέμπω επίσης σε σχετική δήλωση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου η οποία έγινε τις ίδιες μέρες και στην οποία ο Στέφανος Στεφάνου επανέλαβε ότι `η Κυβέρνηση δεν εφησυχάζει, βεβαίως, παρακολουθεί τα πράγματα από πολύ κοντά`», πρόσθεσε.

“Αφού ενδιαφέρει τον κ. Σιζόπουλο το τι ακριβώς λεγόταν εκείνη την περίοδο και από ποιους, τον παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανε ο εκλεκτός φίλος του υποψηφίου Προέδρου που υποστηρίζει ο κ. Σιζόπουλος τις ίδιες μέρες, ο κ. Θανάσης Ορφανίδης, μέσω ανακοίνωσης της Κεντρικής Τράπεζας η οποία έλεγε ότι `όλες οι τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο, περιλαμβανομένων και των θυγατρικών ελληνικών τραπεζών, παραμένουν εύρωστες και ασφαλείς`”, επεσήμανε ο κ. Κυπριανού.

Είπε ακόμη πως την ίδια περίοδο ο υποψήφιος Πρόεδρος τον οποίο σήμερα υποστηρίζει ο κ. Σιζόπουλος, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ισχυριζόταν ότι «θα έχουμε επιπτώσεις στην πραγματική μας οικονομία, σίγουρα όμως όχι στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, που είναι από τα πιο ισχυρά στον κόσμο». “Τοις φρονίμοις ολίγα λοιπόν”, καταλήγει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.