Προβλήματα υποστελέχωσης, έλλειψης εξοπλισμού, αντικατάσταση του νοσκομειακού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την λειτουργία του νοσοκομείου είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας όπως αυτά εκφράστηκαν από τη διεύθυνση και το προσωπικό του νοσοκομείου στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ που επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το νοσηλευτήριο.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει σε έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων για την αναβάθμιση και ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Αναφέρθηκε στην έγκριση των νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των νοσοκομείων και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι εάν δεν αυτονομηθούν τα νοσοκομεία, Γενικό Σχέδιο Υγείας δεν θα εφαρμοστεί. Και για να αυτονομηθούν τα νοσοκομεία, τόνισε, θα πρέπει να στηριχτούν οικονομικά για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τον ιδιωτικό τομέα, σε συνθήκες ΓεΣΥ.

Αφού σημείωσε ότι η στήριξη του ΑΚΕΛ στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας είναι διαχρονική, ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε φόβο ότι «όταν έρθει η ώρα της αυτονόμησης των νοσοκομείων δεν θα υπάρχουν ούτε γιατροί, πιθανόν ούτε και νοσηλευτές στα νοσοκομεία».

Μνεία έκανε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και στις κρατικές δαπάνες της Υγείας λέγοντας ότι το κόμμα έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις δαπάνες της Υγείας αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Κύπρος να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ.