ΓΓ ΑΚΕΛ: «Ο ελληνικός λαός άντεξε τις πρωτόγνωρες πιέσεις και εκβιασμούς»

Ο ελληνικός λαός άντεξε τις πρωτόγνωρες πιέσεις και εκβιασμούς που ασκήθηκαν πάνω του και έδωσε την απάντηση του, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ δύσκολα για την Ελλάδα ωστόσο, πρόσθεσε ο κ.Κυπριανού, θα πρέπει να μην ξεχνά κανείς ότι είναι η ΕΚΤ που έκλεισε τις τράπεζες στην Ελλάδα, ενώ έγινε σωρεία παρεμβάσεων από αρχηγούς της ΕΕ οι επιχείρησαν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, ενώ τα ΜΜΕ, τόνισε, έπαιξαν ανήθικο ρόλο.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού ο ελληνικός λαός έδωσε την απόφαση του σε μια κατεξοχήν πολιτική και όχι συναισθηματική τοποθέτηση.  Ο ελληνικός λαός έδωσε την απάντηση αυτή γιατί έχει φτάσει στα όρια του, υπογράμμισε.

Ο κ.Κυπριανού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν δινόταν η δυνατότητα και σε άλλες χώρες οι λαοί να εκφράσουν με δημοψηφίσματα την άποψη τους για τις πολιτικές της ΕΕ θα αποφάσιζαν με παρόμοιο τρόπο.

Δεν αποτελεί ρεαλισμό να αποφασίζουν οι ηγέτες της ΕΕ παραγνωρίζοντας τη θέληση των λαών, τόνισε επίσης, επικρίνοντας ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για τη στάση που τήρησαν απέναντι στον ελληνικό λαό.

 

     Ο ελληνικός λαός πορεύθηκε στις κάλπες μέσα σε ένα κλίμα εκβιασμών και εξωθεσμικών παρεμβάσεων και η ετυμηγορία του πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πρέπει είπε ο κ.Σιζόπουλος στο πλαίσιο της όποιας διαπραγμάτευσης να γίνει σεβαστή η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο και διαχειρίσημο, οι συμφωνία να περιλαμβάνει πρόνοιες που να μπορεί να υλοποιήσει η Ελλάδα και να μπορέσει η χώρα να βγει από τον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών.

Πρέπει, τόνισε, οι θεσμοί της ΕΕ να κατανοήσουν ότι οι πολιτικές λιτότητας που ακολουθούν είναι αδιέξοδες.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί η ΕΚΤ έδινε ΕΛΑ σε τράπεζες που γνώριζε ότι δεν ήταν βιώσιμες , όπως οι κυπριακές, ενώ δεν έκανε το ίδιο και με τις ελληνικές.

 

     Απόλυτα σεβαστή χαρακτήρισε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν κύρια συναισθηματικό.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Νίκος Τορναρίτης τόνισε ότι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι αυτό τόνισε απαιτείται ρεαλισμός, συναίνεση και συνεργασίες.

Το όχι επανέλαβε ήταν μια συναισθηματική ψήφος και υπενθύμισε ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα παραμένουν και σήμερα κλειστές, ενώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Ο κ.Τορναρίτης εξέφρασε την ευχή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να μπορέσει να εφαρμόσει τα όσα υποσχέθηκε και οι αποφάσεις που θα λάβει το συμβούλιο των αρχηγών να γίνουν σεβαστές.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.