Νιαζί: Έχω την ΤΜΤ να με λένε προδότη – Έχω και τον ΔΗΣΥ να με θέλουν να λογοδοτήσω

Λιγοστεύουν οι ημέρες για την 26η Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, και οι τόνοι στα τηλεοπτικά πάνελ θα ανεβαίνουν.

Τελευταίο παράδειγμα είναι με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο οποιος υποψήφιοι του φέρνουν στο επίκεντρο θέματα τα οποία δημιουργούν στην Πινδάρου και καλούν τους υποψηφίους του ΑΚΕΛ να απαντούν στα θέματα που έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει.

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» στο Σίγμα, ο Βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Νουρής, προσπάθησε να πιέσει τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, ο οποίος όπως θα δείτε στο βίντεο είχε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα τόσο του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, όσο και στου βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία.

Αρχικά ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ απάντησε στον Νίκο Νουρή: «Δεν είναι καθόλου μυστικό για την προώθηση της τουρκικής γλώσσας, μίας από τις δύο επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το είπα και στο ΡΙΚ και στον Φιλελεύθερο. Τι συζητάμε τώρα; Πιάσαμε λαβράκι; Είπα στο ΡΙΚ ότι θα προωθήσω την τουρκική γλώσσα και θα επιμένω και θα αγωνιστώ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλώς έκανε αίτηση, δεν πέτυχε, εγώ θα αγωνιστώ προς αυτή την κατεύθυνση. Σας ενοχλεί;»


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, παρόλο που δήλωσε ότι δεν νιώθει την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για τα πιστεύω του σε σχέση με το Κυπριακό, παρέπεμψε τον Ζαχαρία Κουλία σε βιβλίο που έγραψε το 2016 όπου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κάνει λόγο για εθνοτική κάθαρση και εποικισμό εκ μέρους της Τουρκίας.

«Χρόνια να έσσιεις, μπράβο Νιαζί μου. Χαίρομαι που καταδικάζεις τον εποικισμό. Μπράβο σου», απάντησε στη συνέχεια ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ.

Ακολούθως ο κ.Κιζιλγιουρέκ τόνισε ότι «Έχω την ΤΜΤ να με λένε προδότη, έχω και τον ΔΗΣΥ να με θέλουν να λογοδοτήσω», ενώ σημείωσε επίσης ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει πάει ποτέ μόνο του στα Κατεχομένα και δεν έχει ακούσει ποτέ διγλωσσία.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.