Νιαζί: Κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας κράτος δικαίου η καταδίκη Καβάλα

Niyazi KIZILYUREK in the EP in Brussels
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η χθεσινή καταδίκη του Τούρκου ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα αποτελεί μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας κράτος δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

«Σε μια εποχή που ο Δυτικός κόσμος ισχυρίζεται ότι συγκρούονται Δημοκρατίες με Αυταρχικά καθεστώτα, η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ και μέλος του ΝΑΤΟ αποδεικνύει ότι ξέφυγε εντελώς από τις δημοκρατίες και έχει καταλήξει στον αυταρχισμό.

Η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει την διολίσθηση που συνεχίζεται σε όλους τους τομείς της πολιτικής ζωής της Τουρκίας. Μια διολίσθηση μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Για να είναι πειστικός ο Δυτικός κόσμος, ότι πράγματι καταπολεμά τα αυταρχικά καθεστώτα και υπερασπίζεται τις Δημοκρατίες πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα κατά της αυταρχικής Τουρκίας.

Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τον Οσμάν Καβάλα και τους υπόλοιπους καταδικασθέντες και θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι προσπάθειες μας τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και με παρεμβάσεις στα διάφορα φόρα θα συνεχιστούν μέχρι την αποφυλάκιση και δικαίωση τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.