Ο Ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στηρίζει με το συμβολικό ποσό των 1000 ευρώ ξένους εργάτες και φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί στα κατεχόμενα και αντιμετωπίζουν τον θεσμικό ρατσισμό των ‘αρχών’.

Όπως τονίζει ο κ. Κιζίλγιουρεκ ‘Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε στο σπίτι μας και να προστατεύσουμε τον εαυτό και τον συνάνθρωπο μας, στα πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας COVID-19, η οποία κηρύχθηκε πανδημική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Είναι όμως πολύ σημαντικό ταυτόχρονα να υποστηρίξουμε και ο ένας τον άλλον σε αυτή την επώδυνη διαδικασία, ειδικά αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη’.

‘Τέτοιου επιπέδου κρίσεις αντιμετωπίζονται μόνο συνολικά από την ανθρωπότητα και όχι με εθνικές και τοπικές προσπάθειας αποκλειστικά’ συνέχισε ο ευρωβουλευτής.

Η εισφορά έγινε στην οργάνωση Vois Cyprus που αντιπροσωπεύει φοιτητές που ταυτόχρονα εργάζονται και σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους. Στην ανακοίνωση του ο ευρωβουλευτής καλεί όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους και οργανώσεις να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους.

“Η πιο σημαντική αρετή αυτές τις εποχές είναι η αλληλεγγύη”.