Νιγηρία: Συνελήφθη ο Γενικός Λογιστής της χώρας για απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της Νιγηρίας συνελήφθη για φερόμενη συμμετοχή σε απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αξίας 80 δισεκατομμυρίων νάιρα (193 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία κατά της διαφθοράς.

Ο Αχμέντ Ίντρις, ο γενικός λογιστής της Νιγηρίας, συνελήφθη τη Δευτέρα «αφού δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις» για να απαντήσει στις κατηγορίες, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Εγκλήματος (EFCC) είπε ότι ο Idris «απομάκρυνε τα κεφάλαια μέσω ψεύτικων συμβούλων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων χρησιμοποιώντας πληρεξούσιους, μέλη της οικογένειας και στενούς συνεργάτες».

Τα έσοδα επενδύθηκαν από τον Idris σε ακίνητα στην πρωτεύουσα Abuja και στην πατρίδα του, το Kano στη βόρεια Νιγηρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

Ο Idris δεν έχει σχολιάσει τις κατηγορίες.

Ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari ήρθε στην εξουσία το 2015 με τη δέσμευσή του να τερματίσει την ενδημική διαφθορά.

Υπό την επίβλεψή του, η EFCC έχει εξασφαλίσει μια σειρά από καταδίκες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων Υπουργών, κυβερνητών πολιτειών, ανώτερων δημοσίων υπαλλήλων και εξέχουσων πολιτικών προσωπικοτήτων.

Πέρυσι, η υπηρεσία είπε ότι είχε ανακτήσει 750 εκατομμύρια δολάρια (714 εκατομμύρια ευρώ) που είχαν λεηλατηθεί από τα ταμεία του έθνους.

Η Κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ότι στόχευσε την αντιπολίτευση στην προσπάθεια της κατά της διαφθοράς, έναν ισχυρισμό που αρνείται.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.