Νίκη της ζωής επί του σκότους και της αδικίας…

Πασχαλινές ευχές και μηνύματα ελπίδας και ειρήνης από τα πολιτικά κόμματα

Το ΑΚΕΛ απευθύνει σε όλο τον κυπρι­ακό λαό ευχές για υγεία και ευημερία, για προκοπή και δικαίωση της πατρίδας μας, για μέρες χαράς και ξεκούρασης κατά την περίοδο των γιορτών. «Ιδιαίτερο μή­νυμα στέλνουμε σε όλους τους εργαζόμε­νους και τις εργαζόμενες που ακόμα και αυτές τις μέρες των πασχαλινών γιορτών είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στη δουλειά και στις βάρδιες, στις ουσιώδεις υπηρεσίες, στα νοσοκομεία, στο λιανικό εμπόριο», υπογραμμίζει σε σχετικό μή­νυμα, σημειώνοντας πως «η σκέψη μας βρίσκεται με τον κόσμο της βιοπάλης και της φτώχειας, με τα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την οικονομική δυσπραγία και την ανεξέλε­γκτη πλέον ακρίβεια στον τόπο μας, με τον κόσμο που βρίσκεται στην εργασιακή ανασφάλεια».

Το ΑΚΕΛ τονίζει ότι το μήνυμα του Πάσχα, «σύμβολο της νίκης της ζωής επί του σκότους και της αδικίας, είναι μήνυ­μα ελπίδας για το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας, για το μέλλον της πατρί­δας και του λαού μας που περνά τον δικό του γολγοθά. Με αλληλεγγύη και αγώνα. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η δική μας ευχή και ελπίδα», καταλήγει.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στο πα­σχαλινό του μήνυμα σημειώνει ότι «έχο­ντας και φέτος ακολουθήσει την εβδομά­δα των Παθών, αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα της ταπείνωσης και της πί­στης που οδηγεί στο δρόμο της σωτηρίας και της αναγέννησης στο φως». Ελπίδα μας, προσθέτει, είναι όπως τα μηνύματα της ειρήνης και της αγάπης που γιορ­τάζουμε και φέτος να γίνουν και βίωμα ολόκληρης της ανθρωπότητας, ιδιαίτερα μέσα στους ταραγμένους καιρούς και του πολέμου που βιώνουμε πάλι στην Ευρώ­πη».

Το Δημοκρατικό Κόμμα επισημαίνει με τη σειρά του ότι τα μηνύματα της Αναστάσεως, της δύναμης της πίστης και της ελπίδας, παραμένουν ισχυρά και αναλλοίωτα στις συνειδήσεις μας. «Η νίκη του καλού επί του κακού, η νίκη της ζωής επί του θανάτου ανανεώνει την αισιοδοξία μας και το μήνυμα της Ανάστασης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η σκέψη μας στον κόσμο της βιοπάλης

«Η σκέψη μας», τονίζει στο πασχαλινό του μήνυμα το ΑΚΕΛ, «βρίσκεται με τον κόσμο της βιοπάλης και της φτώχειας, με τα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάζονται από την οικονομική δυσπραγία και την ανεξέλεγκτη πλέον ακρίβεια στον τόπο μας, με τον κόσμο που βρίσκεται στην εργασιακή ανασφάλεια ένεκα των αλυσιδωτών οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τις διεκδικήσεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας αυτού του κόσμου. Σε αυτόν τον αγώνα απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και δράσης σε όλο το λαό», καταλήγει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.