Νικόλας Παπαδόπουλος για ακρίβεια: Η πρόταση του ΔΗΚΟ έχει κοστολογηθεί στα 44 εκ. ευρώ

Υπάρχουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τα κόμματα για να βοηθηθούν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλεί η ακρίβεια ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ο κύριος Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι η πρόταση του κόμματος του έχει κοστολογηθεί στα 44 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο τόνισε η κατάσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα εσόδων και εξόδων από το κράτος. Θα πρέπει είπε να υπολογιστεί το κόστος διαβίωσης των πολιτών. Επισήμανε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ειδικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πρέπει να βοηθηθούν. Το κράτος, είπε, θα πρέπει να υπολογίσει ποιο θα είναι το κόστος εάν κλείσουν επιχειρήσεις και εάν δεκάδες πολιτών βρεθούν στην ανεργία. Τότε, είπε, τα ταμεία του κράτους θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά σε ανεργιακά επιδόματα.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι υπάρχουν υπερκέρδη δημόσιων οργανισμών λόγων της αύξησης της τιμής των καυσίμων και του ηλεκτρισμού.

Πρόσθεσε ότι στη χθεσινή συνεδρία στο προεδρικό ο υπουργός οικονομικών ευχαρίστησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προτάσεις τους για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Αλλά λέγονται πίσω από τις πόρτες και άλλα δημόσια λόγω εκλογών, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.