Νικολάτος: Τα δικαστήρια λειτουργούν κανονικάΤα δικαστήρια συνεχίζουν να λειτουργούν στη βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ  ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνας Νικολάτος, ο οποίος αφυπηρετεί στις 18 Ιουνίου.  

«Η εργασία των δικαστηρίων διεκπεραιώνεται κανονικά», ανέφερε ο κ. Νικολάτος.

Σημείωσε ότι τα δικαστήρια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 31 Ιουλίου, οπόταν θα κλείσουν για ένα μήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές, και θα επαναλειτουργήσουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Είπε ότι λόγω της πανδημίας, τα δικαστήρια θα κλείσουν φέτος μόνο τον Αύγουστο, δηλαδή για ένα μήνα αντί για δύο μήνες που έκλειναν συνήθως, με στόχο, όπως είπε, να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που χάθηκε όταν ξέσπασε η πανδημία.

Ο κ. Νικολάτος δήλωσε, επίσης, στο ΚΥΠΕ ότι με ανάμεικτα αισθήματα, αφυπηρετεί στις 18 Ιουνίου, μετά από πάνω από 40 χρόνια στη δικηγορία και στη δικαστική υπηρεσία.

Ερωτηθείς τι θα κάνει μετά την αφυπηρέτηση του, είπε ότι «θα ήθελα να ξεκουραστώ για λίγο και μετά βλέπουμε», σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δικαστικά δρώμενα «με ενδιαφέρον και πάντοτε με αγάπη για την δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είπε ότι αυτό είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αποφασίσει.