Νίκος Χριστοδουλίδης: «Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Πρόεδρο Αναστασιάδη»

 

«Διαχρονική η σχέση μου με τον κόσμο του ΔΗΣΥ»

Μέσω του YouTube εξήγγειλε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και μέλος του ΔΗΣΥ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές. Επέλεξε συνειδητά να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του μέσω του YouTube και όχι μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης, για να αποφύγει «ενοχλητικές» ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Προσπάθησε να παρουσιαστεί συναινετικός και «αντισυστημικός», υποστηρίζοντας ότι δεν θα εισέλθει σε αντιπαραθέσεις και ότι δεν θα ιδρύσει πολιτικό κόμμα, θέλοντας προφανώς να καθησυχάσει τόσο τους Συναγερμικούς που φοβούνται διάσπαση, αλλά και το ΔΗΚΟ από το οποίο προσδοκεί στήριξη. Να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια υπόσχεση είχε δώσει ο Γ. Λιλλήκας στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλο, την οποία ωστόσο μετεκλογικά δεν τήρησε…

Ο κ. Χριστοδουλίδης παραδέχθηκε επίσης ότι ξεκίνησε εδώ και καιρό την προεκλογική του εκστρατεία, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον εαυτό του που έλεγε ότι είναι νωρίς να εξαγγείλει υποψηφιότητα και απέφευγε να ακολουθήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες στον ΔΗΣΥ.

Δεν αρνήθηκε ότι είναι μέλος του ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι «όλοι γνωρίζουν τη στενή και διαχρονική μου σχέση με τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Εργάστηκα, εξάλλου, σκληρά από όποιο αξίωμα και ιδιότητα ο Νίκος Αναστασιάδης μού εμπιστεύτηκε και του είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων», είπε. Ωστόσο, πρόσθεσε, αναγνωρίζει λάθη, ελλείψεις και παραλείψεις!

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τους τελευταίους μήνες ταξίδεψε σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. «Πήγα σε πόλεις και χωριά, σε όλες τις επαρχίες και συνομίλησα με χιλιάδες συμπολίτες μας». Αναφέρθηκε στο όραμά του για τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Σε σχέση με το Κυπριακό παρέμεινε στις γενικές αναφορές για λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και το κεκτημένο της ΕΕ.

Οι δύο όψεις της συναγερμικής διακυβέρνησης
Από πλευράς του το ΑΚΕΛ σημειώνει με ανακοίνωσή του ότι «τόσο η αναμενόμενη εξαγγελία του κ. Χριστοδουλίδη όσο και η αντίδραση του ΔΗΣΥ σ’ αυτήν επιβεβαιώνουν ότι Χριστοδουλίδης και Νεοφύτου είναι οι δύο όψεις της συναγερμικής κυβέρνησης που για δέκα χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα και το λαό».

Αβέρωφ στηρίζει ο Αναστασιάδης
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας την εξαγγελία Χριστοδουλίδη είπε ότι «ήταν κάτι αναμενόμενο», επικρίνοντάς τον ότι έχει «εγκαταλείψει τη συλλογική προσπάθεια του ΔΗΣΥ». Την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη σχολίασε και με γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προέδρου του ΔΗΣΥ, αναγνωρίζοντας, όπως είπε, «τόσο τις ηγετικές του ικανότητες όσο και την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της ιστορικής παράταξης του ΔΗΣΥ». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, κ. Δημητρίου, δήλωσε ότι «ο κ. Χριστοδουλίδης αποφάσισε να σταθεί απέναντι στην παράταξη που τον ανέδειξε. Απέναντι στην οικογένεια που τον εμπιστεύτηκε».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.