Νίκος Χριστοδουλίδης στον ΑΣΤΡΑ: Δεν φέρει ευθύνες ο ΠτΔ για τα περί δύο κρατών (ηχητικό)

Τη θέση ότι δεν κρύφθηκε ποτέ από ποιο χώρο προέρχεται, εξέφρασε ο τέως υπουργός εξωτερικών και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του Άστρα.

Κληθείς να απαντήσει αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρει ευθύνες για τις ιδέες περί δύο κρατών, υποστήριξε ότι δεν θεωρεί κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι η οποιαδήποτε λύση του κυπριακού ξεφεύγει από το συμφωνημένο πλαίσιο θα είναι μια αρνητική εξέλιξη.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις επικρίσεις σε σχέση με τις εκτιμήσεις του για την Αμμόχωστο και για τα περί κινήσεων εντυπωσιασμού από πλευράς Τουρκίας, σημείωσε ότι αναφερόταν στον Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος, όπως είπε, εισήλθε πρώτος στην περιοχή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων για προεκλογικούς σκοπούς.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ως Υπουργός Εξωτερικών είχε ξεκαθαρίσει ότι οι κινήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια ούτε υποτιμούνται, ούτε υποβαθμίζονται.

Αναγνώρισε παράλληλα το μέγεθος της διαπλοκής στην Κύπρο, αποδίδοντας το ωστόσο σε μια «συστημική διαχρονική στρέβλωση».

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy