Νίκος Χριστοτρολλίδης: Το νέο profile στην πολιτική

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

«Μια οργανωμένη προσπάθεια, από κάποιους, συκοφάντησης και αποδόμησής μου, με στόχο να πληγεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας μου». Με αυτά τα λόγια «απάντησε», σε δικό του βέβαια ακροατήριο, στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα ψεύτικα προφίλ και οδηγίες που έδινε, ο δεύτερος υποψήφιος του ΔΗΣΥ για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η δήλωση αυτή, χωρίς να αλλάξει ούτε λέξη από όσα είπε, χαρακτηρίζει το σχέδιο που είχε καταστρώσει ο ίδιος εδώ και καιρό με τον πρώην σύμβουλο επικοινωνίας του. Υπήρχε (και υπάρχει) εκ μέρους του μια οργανωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και αποδόμησης προσώπων που του ασκούν κριτική με στόχο την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους. Λάσπη σε ανεμιστήρα δηλαδή, από τον ίδιο.

Από την πρώτη μέρα που εξήγγειλε υποψηφιότητα ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκτίθεται ως το άτομο που ενώ θέλει να φαίνεται ο άφθαρτος μακριά από παλαιοκομματικές πρακτικές, κάθε άλλο…

Ας ξεκινήσουμε από την ημέρα που εξήγγειλε υποψηφιότητα. Όποιο σχόλιο αφορούσε την πολιτική του δράση: είτε για την Αμμόχωστο που έβλεπε τουρκικές μπλόφες είτε για την αποτυχημένη πολιτική των κυρώσεων προς την Τουρκία, διαγραφόταν με συνοπτικές διαδικασίες από το επιτελείο του. Δεν είχε δώσει τέτοιες οδηγίες; Αμφιβάλλω.

Σε δεύτερη φάση, όταν αποκαλύφθηκε ότι σχεδόν ολόκληρη η ομιλία της εξαγγελίας του ήταν αντιγραμμένη από το 2008 και τον τότε υποψήφιο Ιωάννη Κασουλίδη, τα έριξε στον επικοινωνιολόγο του, τον οποίο και απέλυσε. Δεν το είχε καταλάβει; Αμφιβάλλω.

Τρίτο, είναι η μη συμμετοχή του σε debates. Αφού στο πρώτο debate όπου συμμετείχε, είχε «κατατροπωθεί» από τις αποκαλύψεις που έγιναν για τη δράση του κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά και Μοντ Πελεράν, από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη, στη συνέχεια επέλεξε τη σιωπή. Μετά από τη μια και μοναδική συμμετοχή του, αποφάσισε ότι όλο τον Σεπτέμβρη θα κάνει… tour και έριξε άκυρο στο ΡΙΚ (αν και προηγουμένως είχε αποδεχτεί το πρόγραμμα που πρότεινε το ΡΙΚ). Είναι κακία αν πει κάποιος ότι απλώς δεν θέλει διάλογο με πολιτικές θέσεις αλλά μόνο χειραψίες σε πανηγύρια, χειροκροτήματα στις ομιλίες του και ό,τι άλλο περιορίζεται σε επίπεδο Public Relations;

Τέταρτο, εδώ και μια βδομάδα αποκαλύπτονται ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ Νίκου Χριστοδουλίδη και πρώην συνεργάτη του. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης μέσα από τα μηνύματα που διέρρευσαν φαίνεται να ενορχηστρώνει μια στρατιά από ψεύτικους λογαριασμούς – «υποστηρικτές», στους οποίους έδινε οδηγίες να «εκτελούν» χαρακτήρες.

Ο ίδιος είχε πει σε υποστηρικτές του τον Ιούνιο «στη λάσπη, στις ψευδείς ειδήσεις και τις κακοήθειες θέλω απ’ όλους σας να χαμογελάτε». Θα πρέπει ο «ηθικός» Νίκος να εξηγήσει σε όλους για τη λάσπη που έριχναν οι δικοί του λογαριασμοί (αλήθεια πόσοι υπάρχουν;) μετά από οδηγίες του.

Την ίδια στιγμή τίθενται και τα ερωτήματα: Πόσο ικανός είναι να επιλέγει συνεργάτες; Πού είναι το «νέο» στην πολιτική; Αυτό είναι το «καλό παιδί» της πολιτικής; Πόσο ηθικό είναι να επιλέγει αυτόν τον τρόπο να χτυπά τους αντιπάλους του;

Αν δεν μπορεί να απαντήσει ο ίδιος, ας δημιουργήσει ακόμα ένα ψεύτικο προφίλ και ας δώσει απαντήσεις.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy