Νίκος Παπαδόπουλος: «Δεν μπορούμε να ζούμε στον μικρόκοσμό μας και να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο»

Υπάρχουν πολλών λογιών αθλητές που ξεχωρίζουν και ασχολείται ο κόσμος μαζί τους, είτε για καλό είτε για κακό λόγο.

Αθλητές που ξεχωρίζουν για το τι προσφέρουν εντός αγωνιστικού χώρου, αθλητές που ξεχωρίζουν για το τι προσφέρουν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο αθλητής όμως για τον οποίο θα αναφερθούμε είναι ένας άνθρωπος με αξίες και ιδανικά και ξεχωρίζει τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο λόγος για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή Νίκο Παπαδόπουλο ο οποίος είναι πρότυπο τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης ενώνει τη φωνή του με τους χιλιάδες που στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων της COSCO στην Ελλάδα και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης.

«Με εξοργίζει ότι μια εβδομάδα τώρα στον Πειραιά γίνεται μία τεράστια κίνηση αλληλεγγύης προκειμένου να αναδειχθούν οι συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες και δεν έχει προβληθεί σχεδόν τίποτα. Ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τους χιλιάδες που στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων που περήφανα συνεχίζουν με ψηλά το κεφάλι για να μη θρηνήσουν ποτέ άλλο συνάδελφό τους. Για να φτάσει η φωνή τους σε όλη την Ελλάδα».

Ο κίπερ του Αστέρα σε νέες του δηλώσεις σήμερα μίλησε για τους συναθλητές του στις μικρότερες κατηγορίες που υποφέρουν, για τη στάση που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές σχετικά με τα κοινωνικά θέματα, αλλά και για την στήριξή του στο ΚΚΕ

Συγκεκριμένα, όπως είπε στον Over FM «όλοι πρέπει να ασχολούμαστε με τα κοινά, την πολιτική, γιατί αυτή καθορίζει τις ζωές μας, οπότε κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει άποψη και να τη λέει. Όσον αφορά τους αθλητές εννοείται πως θα έπρεπε να έχουν άποψη και να την εκφράζουν. Δεν μπορούμε να ζούμε στον μικρόκοσμό μας και να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Εκτός αυτού, και συναδελφικά να το δούμε, όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι προνομιούχοι, ειδικά στη Β’ και τη Γ’ Εθνική υπάρχει ένα χάος. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο πρώην παίκτης του Άρη που αυτοκτόνησε, στον οποίο χρωστούσαν χρήματα 5-6 ομάδες. Δεν είναι όλα ρόδινα πλασμένα στον Αθλητισμό. Στην Α’ Εθνική μπορεί να είμαστε λίγο πιο προνομιούχοι και να έχουμε ένα εισόδημα μεγαλύτερο. Από εκεί και πέρα, οι συνάδελφοί μας στις μικρότερες κατηγορίες υποφέρουν. Έτσι πρέπει να βγούμε μπροστά για να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση».

«Προσπαθούν να χωρίσουν τον κόσμο σε οποιαδήποτε κατηγορία, ώστε να μην ενωθεί» ανέφερε και πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα, αυτά που ζούμε είναι πολύ δύσκολα. Η κοινωνία μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, που δεν τις είχαμε ξαναζήσει, αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Όταν φτάνει στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, αναπόφευκτα έρχεται σε αυτό σημείο. Γι’ αυτό και ο Μαρξ έλεγε πως ο καπιταλισμός θα ανατραπεί».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «εγώ είμαι κομματικοποιημένος, είμαι δίπλα στο ΚΚΕ, οπότε δεν μπορώ γενικότερα να ασχοληθώ με τα κοινά, θα ασχοληθώ με το ΚΚΕ. Το κόμμα που στηρίζει τη μαρξιστική, λενινιστική ιδεολογία είναι το ΚΚΕ και με αυτό θα πορευτώ. Το Κόμμα θα αποφασίσει πώς θα με αξιοποιήσει και το πώς θα βοηθήσω».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.