Νίκος Σούλης: Ο σκηνοθέτης και «πατέρας» των μουσικών ταινιών στην Ελλάδα

Ο σκηνοθέτης και «πατέρας» των μουσικών ταινιών στην Ελλάδα, ο δημιουργός που οι εικόνες του είναι όπως και ο ίδιος ως άνθρωπος «δεν κρύβονται πίσω από κανενός τα δάχτυλα»…

Τα πολλά λόγια για έναν δημιουργό όπως τον Νίκο Σούλη είναι περιττά. Για αυτόν μιλάνε τα 32 του χρόνια στο χώρο και πιο συγκεκριμένα στη δημιουργία μουσικών ταινιών. Ένας σκηνοθέτης που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, καθώς η πορεία του είναι τεράστια και μοναδική και ας μην έχει καμία ταινία μεγάλου μήκους, όπως λεει και ο ίδιος στο ενεργητικό του.

Από μικρός τα βήματα του τον οδηγούν πρός τη κατευθυνση που θα ακολουθήσει και στη μετέπειτα ζωή του. Παιδί του δημοτικού θα δουλεύει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ενώ αργότερα εμφανίζεται και στην Επίδαυρο στο πρώτο μικρό του ρόλο. Μεγαλώνοντας θα σπουδάσει κινηματογράφο στη Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου. Μαθήτευσε κοντά στον Αλέξη Δαμιανό και τον Παντελή Βούλγαρη. Το 1984 γύρισε την ταινία «Μια φορά στις τόσες» και το 1989 τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία «Romeo των συσκευών» (Κρατικό Βραβείο), η οποία προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τη δεκαετία του ’90 εικονοποιεί ελληνικά τραγούδια με πρωταγωνιστές συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές. Κινηματογραφεί συναυλίες και μουσικές παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με μια πλειάδα σημαντικών καλλιτεχνών, λίστα ατελείωτη…

Ένας «υπηρέτης» της τέχνης, αληθινός, που ποτέ δεν έκρυψε το «μέσα» του με ότι και αν σήμαινε αυτό για τη καλλιτεχνική του πορεία. πάμε λοιπόν να καλωσορίσουμε στη παρέα μας τον κύριο Νίκο Σούλη.

 

 

Χωρίς πολλά λόγια κατά τον ίδιο:

« Γεννήθηκα το ’60. Σημαδιακό.

Ξεκίνησα από εκεί που άλλοι καταλήγουν. Επίδαυρος.

Χτύπημα δυνατό στο οιδιπόδειο ο πρώτος μικρός ρόλος στη ζωή μου. Γιός της Μήδειας.

Αλέκα Κατσέλη η θεατρική μου μητέρα. Πέρασα τα χρόνια του Δημοτικού σχολείου στου Ψυρρή… εργαζόμενος στο θέατρο απο έξι ετών. Τα καλοκαίρια σινεμά ο παράδεισος. ΗΒΗ… βοηθός προβολατζή!!!

Μεγάλωσα, έγινα σκηνοθέτης. Μαθήτευσα πλάι στον Αλέξη Δαμιανό και τον Παντελή Βούλγαρη.

Ύστερα, από δυο ταινίες μικρού μήκους… κρατκά βραβεία και παράλληλες απογοητεύσεις… μπήκα στο χώρο της διαφήμισης, μα ποτέ στον χορό της. Τότε είπα… γεννηθήτω video clip εν Ελλάδι… και εγένετο… μέσα σε ένα βράδυ. Άλλαξε η ζωή μου. Τώρα όλα προσπαθούν να τα πουν οι αριθμοί.

2.500 video clip, 600 διαφημιστικά τηλεοπτικά, 300 live, 20 τηλεοπτικές εκπομπές και σήριαλ, 30 μουσικές παραστάσεις… 1 (ένα) ανέβασμα θεατρικής παράστασης… καμμιά… (0) ταινία μεγάλου μήκους!!! Πολλές σελίδες χαρτί… σημαδεμένες μελάνι… και 35 πληκτρολόγια κατεστραμμένα!

Επίσης μαγειρεύω πολύ καλά…

Τέλος βιογραφικού μικρού μήκους.» […]

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.